Κέικ – Το κόλπο για να μη βουλιάζουν οι σταφίδες στη ζύμη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα κέικ και γενικά τα γλυκίσματα με ζύμη κέικ που περιέχουν στα υλικά τους σταφίδες, χουρμάδες, δαμάσκηνα, καρύδια ή αμύγδαλα, κράνμπερις ή νιφάδες σοκολάτας, έχουν ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση.
Ωστόσο ενίοτε τα έξτρα υλικά εμφανίζουν την τάση να μαζεύονται όλα προς τον πάτο του γλυκού κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πράγμα που βγάζει μη αρμονικό τελικό αποτέλεσμα.
Το μυστικό είναι στο αλεύρωμα
Για να μείνουν τα ξηρά φρούτα και οι χονδροκομμένοι καρποί μοιρασμένοι με ισορροπημένο τρόπο σε όλη τη ζύμη, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κανείς είναι τους αλευρώσει ελαφρά πριν τους ρίξει στο μείγμα και το δεύτερο είναι να τους προσθέσει στη ζύμη τελευταίους – πριν το γλυκό μπει στο φούρνο για ψήσιμο.
> Δείτε επίσης: Τι κάνετε, αν δεν έχετε φαρίνα
«Όχι» στον εφησυχασμό λέει η κυβέρνηση - Τα διλήμματα της κάλπης των ευρωεκλογών βάζει ο Μητσοτάκης
Τροχαίο στη Βούλα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 72χρονης - «Ο ένας την έριξε κάτω κι ο άλλος την πάτησε»
Μεγάλο Σάββατο: Πώς λειτουργούν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Το ωράριο των ΜΜΜ
Μεγάλο Σάββατο και Ανάσταση με βροχές και καταιγίδες - Με τι καιρό θα σουβλίσουμε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr