Συνταγή για πατάτες - ακορντεόν και το κόλπο να τις κόψετε
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Αγαπημένες γαρνιτούρες οι πατάτες – ακορντεόν, συμπληρώνουν το ντεκόρ αλλά και τη γεύση του γιορτινού τραπεζιού με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Πρόκειται για εμφανίσιμα συνοδευτικά που ταιριάζουν με τα κρέατα και τα πουλερικά, αλλά και με τις πράσινες σαλάτες. Δείτε πώς φτιάχνονται.
Συνταγή για πατατούλες-ακορντεόν
Υλικά: • 5-6 πατάτες • 130 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα • αλάτι, πάπρικα
Εκτέλεση: Πλένετε καλά τις πατάτες. Ακουμπάτε κάθε πατάτα σε ξύλο κοπής και τη σταθεροποιείτε ανάμεσα σε δύο εργαλεία κουζίνας με μακριές λαβές (κουτάλες, πιρούνες κ.λπ., δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ). Κόβετε σε λεπτές φέτες, χωρίς να φτάνετε το μαχαίρι μέχρι κάτω κάτω -θα βρίσκει έτσι κι αλλιώς στις λαβές από τα εργαλεία- για να μη χωρίσουν οι φέτες. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετείτε τις πατάτες με την άκοπη πλευρά προς τα κάτω. Χτυπάτε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το αλάτι και την πάπρικα και περιχύνετε τις πατάτες με το μείγμα. Τις ψήνετε στους 200° C 45’ – 50’ μέχρι να ροδίσουν.
Ξεσπά η μητέρα του Ιάσονα: «Έτσι λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη - Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν»
ΕΥΔΑΠ: Τι ισχύει με τα νέα τιμολόγια νερού - Τα μεγάλα έργα και οι δυνατότητες εκτός Αττικής
Βίντεο ντοκουμέντα από το ριφιφί των «Pink Panthers» σε κοσμηματοπωλεία - Δύο συλλήψεις
«Επιχείρηση γέφυρα του Μενάι»: Στο παλάτι ανανεώνουν τα σχέδια για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr