MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ μπαίνουν οι...influencers - Ελέγχουν τις αναρτήσεις τους και την πολυτελή ζωήΚαύσιμα: Τι είναι το φαινόμενο του «φτερού» που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα; Χαμένες... στη μετάφραση οι τιμές στην αντλίαΟι επιστολές των συμβολισμών και το κάλεσμα από την Τουρκία - Πώς αποτιμά η Αθήνα τα μηνύματα φιλίας από Ερντογάν και ΤσαβούσογλουΕκτός ελέγχου η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ανατολική Ισπανία - Πάνω από 700 πυροσβέστες στο μέτωποΆγρια ρατσιστική επίθεση στα Καμίνια - 41χρονος επιχειρηματίας φέρεται να ξυλοκόπησε άνδρα πακιστανικής καταγωγής
Homepage |   Food & Drink   |   26.01.2023 09:00
Newsroom
Newsroom

Συμβουλές και tips - Τρία βήματα για τέλειο γιουβέτσι

επόμενο άρθροnext-article
Εικόνα: ICookGreek
Εικόνα: ICookGreek

Το γιουβέτσι, κρέας με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι (μανέστρα) στο φούρνο, είναι από τα φαγητά που μας μεγάλωσαν.

 

Ένα από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που πρωταγωνιστούσε και συνεχίζει ακάθεκτο να πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό τραπέζι -ιδίως του Σαββατοκύριακου.

Γιουβέτσι νόστιμο και ζουμερό

Για να βγει το γιουβέτσι νόστιμο και ζουμερό, χωρίς να λασπώσει, να στεγνώσει ή να γίνει μάζες-μάζες το κριθαράκι, καλό είναι να ληφθούν υπόψιν -ειδικά απ’ όσους και όσες δεν το έχουν ξαναφτιάξει- τα εξής:

1. Υπολογίστε σωστά τη μανέστρα ή το κριθαράκι. Το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη …γεμίσετε το ταψί κριθαράκι ή μανέστρα. Για 1 κιλό κρέατος θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.

2. Βεβαιωθείτε ότι βάζετε το υγρό στοιχείο που χρειάζεται το γιουβέτσι. Για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας είναι να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό που πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος. «Με το μάτι» προσέξτε στο ταψί να υπερκαλύπτεται το ωμό ζυμαρικό από σάλτσα και νερό τουλάχιστον κατά 2 εκ.

3. Πώς δε θα λασπώσει το γιουβέτσι. Πριν βάλετε το κριθαράκι ή τη μανέστρα μέσα στο σκεύος φούρνου, μπορείτε να το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό θα προφυλαχτεί αρκετά στο ψήσιμο από το λεγόμενο λάσπωμα.

Δείτε επίσης:

 

> Συνταγή για μοσχάρι γιουβέτσι

> Συνταγή για κοτόπουλο γιουβέτσι

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • κρέας
  • κριθαράκι
  • ελληνική κουζίνα
  • tips
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 07:32
Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 03:30
Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο
MENSHOUSE
5 λέξεις για να τον θυμούνται για πάντα: Η ιστορική βρισιά του αθυρόστομου Καραϊσκάκη στους Τούρκους λίγο πριν ξεψυχήσει
MENSHOUSE
«Κάψτε τους καλογέρους»: Η εκδίκηση του Κολοκοτρώνη μετά την ατιμωτική προδοσία που έφερε το βίαιο τέλος του αδερφού του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
25-03-2023 17:05
Μαγαζί στη Θεσσαλονίκη σερβίρει μπακαλιάρο εδώ και 113 χρόνια - Του έκανε αφιέρωμα μέχρι και το BBC!
02
25.03.2023 05:45
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Η ιστορία του παραδοσιακού έθιμου
03
25.03.2023 16:05
Tips για την ημέρα! Πώς φεύγει η μυρωδιά του σκόρδου μετά το καθιερωμένο γεύμα
04
24.03.2023 18:34
Επιτήδειοι πουλούν λιγνκ για μπακαλιάρο - Πώς να το ξεχωρίσετε
05
24.03.2023 07:39
Τρεις συνταγές για κουρκούτι μπακαλιάρου – Το κλασικό, με μπίρα και με κορν φλάουρ

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 25/03/2023
Κεντρικό... | 25.03.2023 20:01
Κεντρικό δελτίο 25/03/2023
Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση: Μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας από τις ένοπλες δυνάμεις
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 18:56
Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση: Μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας από τις ένοπλες δυνάμεις
Αθλητικό δελτίο 25/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 25.03.2023 19:55
Αθλητικό δελτίο 25/03/2023
Δεν αντάλλαξαν κουβέντα Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 19:18
Δεν αντάλλαξαν κουβέντα Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
25η Μαρτίου: Μήνυμα ελπίδας από τους μαθητές στην Πολίχνη
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 14:07
25η Μαρτίου: Μήνυμα ελπίδας από τους μαθητές στην Πολίχνη