Σπαράγγια, τα ανοιξιάτικα – Η μεγάλη, εποχική λιχουδιά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τα άγρια σπαράγγια, τα πιο νόστιμα και πιο αρωματικά, ξεπετιούνται εδώ κι εκεί στις εξοχές της ελληνικής επικράτειας και αποτελούν περιζήτητο μεζέ τόσο για τη γεύση τους όσο και για το γεγονός ότι μας τα χαρίζει η φύση. Αντίθετα για τα καλλιεργημένα σπαράγγια, που αφθονούν σε δεματάκια στην αγορά, θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και είναι μάλλον ακριβούτσικη λιχουδιά.
Πώς να φτιάξετε τα σπαράγγια
Αν πάντως βρεθείτε με μερικά ντελικάτα, ανοιξιάτικα σπαράγγια στην κουζίνα σας, είτε καλλιεργημένα είναι είτε άγρια, οι κλασικοί τρόποι να τα απολαύσετε είναι είτε ψητά είτε αχνισμένα με λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά είτε τηγανητά με αυγά. Αγαπούν επίσης το μπέικον και το τυρί και μπορούν να γίνουν γέμιση σε δεματάκια από φύλλο κρούστας ή σφολιάτας. Τα σπαράγγια δε χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Σε περίπτωση που τα δικά σας είναι αρκετά χονδρά, τα κόβετε απλώς κάθετα στη μέση.
Δείτε τη συνέχεια εδώ
- Μακελειό στη Λούτσα: Συγγενείς των 6 που δολοφονήθηκαν, ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες στην Τουρκία; Τα νεότερα
- Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις νέες ταυτότητες – Η διαδικασία για την έκδοσή τους – Δεν θα έχουν «τσιπάκι»
- Ασύλληπτη υπόθεση στην Ιταλία: Έγραψε στην οικογένειά του πριν 10 χρόνια ότι θα αυτοκτονήσει, εξαφανίστηκε και τον… βρήκαν στην Ελλάδα
- To «καμπανάκι» της Goldman Sachs σε Γερμανία και η επόμενη πρόκληση της ΕΚΤ
- Σοκ στην αντλία: Εκτροχιάστηκε η τιμή της βενζίνης σε όλη την Ελλάδα - Πού αγγίζει τα 2,3 ευρώ
- Έχετε καταλάβει τι έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε 45 μέρες;
- 10.000 «κομμάτια» κάθε Κυριακή, άυπνος το ΣΚ: Ο Πόντιος που έφτιαξε ένα από τα 50 καλύτερα ζαχαροπλαστεία του κόσμου έκανε 1 και μόνο μεγάλο λάθος

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr