Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η λύση είναι ...παγοθήκες και κατάψυξη
Τι κάνεις με τον τυποποιημένο ντοματοπολτό που περίσσεψε; Τον φυλάς μέχρι να τον πετάξεις;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Πολλές από τις συνταγές που απαιτούν τυποποιημένο ντοματοχυμό, πάστα ντομάτας ή ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα ντοματάκια (όπως σάλτσες ζυμαρικών, πίτσας ή κοκκινιστών) δεν χρειάζονται ολόκληρη την κονσέρβα ή τη χάρτινη συσκευασία, αλλά ένα μέρος τους. Το να βάλουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φόρα, μάλλον δεν είναι η καλύτερη κίνηση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η επόμενη φορά συχνά αργεί τόσο, ώστε ο ντοματοχυμός ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ξεραίνονται, μαυρίζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια. Food waste τσάμπα και βερεσέ, δηλαδή.
Η λύση είναι ...παγοθήκες και κατάψυξη
Αντί να βάλετε το υπόλειμμα στο ψυγείο, λοιπόν, καλύτερα είναι να το καταψύξετε άμεσα ως εξής:
- Χρησιμοποιήστε μια από τις παγοθήκες σας για να μοιράσετε τον υπόλοιπο ντοματοπολτό, την πάστα ντομάτας ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια στις θήκες.
- Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη και όταν σταθεροποιηθούν, μεταφέρετε τα κυβάκια σε σακούλα τροφίμων και τα φυλάτε εκεί.
- Χρησιμοποιήστε όσους από τους κατεψυγμένους κύβους χρειάζεστε απευθείας στα μαγειρευτά και τις σάλτσες.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
Διαβάστε ακόμη
Αδιέξοδο δίχως τέλος: Ο Τραμπ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Ιράν - «Είναι απαράδεκτη»
Με ειδική κάψουλα ο επαναπατρισμός του Έλληνα του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αλαλούμ από Γεωργιάδη
Γκολ ο Ζοάο Μάριο στο 93 και η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2026!
Ισόβια σε γυναίκα που προσέλαβε εκτελεστή να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της λόγω διαμάχης για την επιμέλεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



