Συμβουλές και tips - Πώς να καθαρίσετε τις φρέσκες αγκινάρες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Φρέσκες ή κατεψυγμένες, οι αγκινάρες γίνονται έξοχα μαγειρευτά -οι φρέσκες αποτελούν και τέλειο μεζέ. Αν τις προτιμήσετε, όσο διαρκεί η εποχή τους, έχετε στο νου σας τα εξής.
Υπολογίστε σωστά
Προμηθευτείτε περισσότερες αγκινάρες απ’ όσες προβλέπει η συνταγή σας, αν αναφέρεται σε καθαρισμένες ή καρδιές. Έχετε αρκετές απώλειες στο καθάρισμα.
Πώς να καθαρίσετε τις αγκινάρες
- Κόβετε το κοτσάνι ή το περιστρέφετε και το αφαιρείτε τραβώντας μαζί και κάποιες από τις σκληρές ίνες.
- Αφαιρείτε αρκετά από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβετε μια ροδέλα από τη βάση κάθε αγκινάρας τέτοιου πάχους ώστε να φανεί το λευκό εσωτερικό της.
- Κόβετε τη σκληρή κορυφή από κάθε σε βάθος 2-3 εκ. για να απομονώσετε την καρδιά.
- Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τις εσωτερικές ίνες για να σχηματίσετε τις γνωστές μικρές «θήκες».
Επειδή οι αγκινάρες μαυρίζουν εύκολα…
Ετοιμάστε ένα μπολ με νερό και λεμόνι και ρίχνετε τις καθαρισμένες αγκινάρες μέσα εκεί, όσο καθαρίζετε τις υπόλοιπες ή εκτελείτε άλλα στάδια της συνταγής.
Καλύτερα με γάντια το καθάρισμα
Καθώς οι αγκινάρες μπορεί να ποτίσουν τα χέρια και νύχια με χρώμα που δεν φεύγει εύκολα, καλύτερα να φορέσετε προστατευτικά γάντια όσο τις διαχειρίζεστε.
Συνταγές με αγκινάρες
Βρείτε τις πιο λαχταριστές συνταγές με αγκινάρες του ethnos.gr πατώντας εδώ
Εξακολουθούν να «τρέμουν» οι Κυκλάδες: Συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα οι Επιτροπές σεισμικού και ηφαιστειακού κινδύνου – Τα νέα δεδομένα που εξετάζουν οι επιστήμονες
«Ψάχνουμε μια καύσιμη ύλη»: Πώς σχολίασε ο πραγματογνώμονας των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών τα νέα βίντεο με τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία
Πώς ο αλγόριθμος της ΑΑΔΕ έπιασε εικονικά τιμολόγια 50 εκατ. ευρώ – Οι τέσσερις παραβάτες
Λία Βίσση: «Με την Άννα ήμασταν σαν σιαμαίες, δεν μπορούσε η μία χωρίς την άλλη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr