Οκτώ μυστικά για τέλεια, τραγανά, τηγανητά καλαμαράκια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στα τραπέζια της Σαρακοστής, τα καλαμαράκια είναι από τα πιάτα που εμφανίζονται συχνά και όλοι ανυπομονούν να απολαύσουν. Για να γίνουν πραγματικά τραγανά και καλοτηγανισμένα, έχουν μερικά μυστικά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό σε κάθε μπουκιά!
1. Χρησιμοποίησε και σιμιγδάλι
Για ικανοποιητική τραγανάδα, ανακάτεψε αλεύρι σκληρού τύπου ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με λίγο σιμιγδάλι.
2. Κορν φλάουρ για έξτρα τραγανότητα
Βάλε στο μείγμα του αλευριού λίγου κορν φλάουρ, που κάνει την υψή της κρούστας ακόμη πιο τραγανή
3. Διπλοαλευρωμένα καλαμαράκια
Σεφ που θέλουν να αποφύγουν το κουρκούτι, αλλά επιθυμούν τηγανητά καλαμαράκια με παχύτερη κρούστα από το απλό αλεύρωμα, συχνά τα αλευρώνουν δύο φορές, περνώντας τα ενδιάμεσα από κρύο νερό. Έτσι δημιουργούν δυο στρώσεις αλευροχυλού.
4. Το λάδι να είναι καυτό (180°-190°C)
Η σωστή θερμοκρασία είναι απαραίτητη για τραγανό αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις θερμόμετρο, ρίξε ένα σβολάκι αλεύριι: αν αρχίσει να αφρίζει αμέσως, το λάδι είναι έτοιμο.
5. Μην υπερφορτώνεις το τηγάνι
Τηγάνισε τα καλαμαράκια σε μικρές δόσεις. Αν βάλεις πολλά μαζί, η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει άμεσα και αντί να τηγανιστούν θα ...βράσουν. Επιπλέον τα καλαμάρια θα κολλήσουν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα είναι μια πανιασμένη κρούστα.
6. Τηγάνισμα με υπομονή, αλλά όχι για πολύ
Μην ανακατεύεις τα καλαμάρια κάθε λίγο και λιγάκι. Άφησέ τα να τηγανιστούν συνεχόμενα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αν τα γυρίζεις διαρκώς, το αλεύρι μπορεί να ξεκολλήσει. Επίσης, βγάλ' τα εγκαίρως από το καυτό λάδι για να κρατήσουν τη ζουμεράδα τους.
7. Στράγγισέ τα χωρίς να τα σκεπάσεις
Μόλις βγάλεις τα καλαμάρια από το τηγάνι, τοποθέτησέ τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Μην τα σκεπάσεις όμως, προκειμένου να τα προστατεύσεις, γιατί ο ατμός θα μαλακώσει την κρούστα.
> Δείτε τη συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά πατώντας εδώ
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




