Συμβουλές και tips - Τέλειος μπακαλιάρος τηγανητός σε 5 βήματα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και βάσει του πλέον δημοφιλούς διατροφικού εθίμου, το τραπέζι θα υποδεχτεί χρυσοτηγανισμένους, τραγανούς μπακαλιάρους με παραδοσιακή σκορδαλιά. Αν θέλετε να πετύχετε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των πιο έμπειρων μαγείρων και μαγειρισσών, υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από το σωστό ξαρμύρισμα μέχρι το ιδανικό τηγάνισμα, δείτε βήμα-βήμα τι πρέπει να προσέξετε για να γίνει ο μπακαλιάρος σας αφράτος μέσα, τραγανός έξω και με σωστή ισορροπία αλατιού.
Βασικές συμβουλές για άψογο αποτέλεσμα
1. Ξαρμύρισμα με υπομονή: Μην αφήνετε το ξαρμύρισμα για την τελευταία στιγμή! Ανάλογα με το πάχος του μπακαλιάρου, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει έως και 48 ώρες σε άφθονο κρύο νερό, το οποίο καλό είναι να αλλάζετε ύστερα από κάποιες ώρες. Ο μπακαλιάρος που προορίζεται για τηγάνι καλό είναι να έχει μπόλικη σάρκα και να μην είναι λεπτός σα φλούδα, οπότε θα χρειαστεί να μείνει αρκετά στο νερό.
2. Δοκιμή αλμυρότητας: Ελέγξτε αν ο μπακαλιάρος έχει ξαλμυριστεία σωστά κάνοντας ένα απλό τεστ. Βράστε ένα μικρό κομμάτι μπακαλιάρου για λίγο (5') και δοκιμάστε τη γεύση του. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλμυρό – όχι «λύσσα», αλλά ούτε και εντελώς άγευστο.
3. Το μυστικό για τέλειο κουρκούτι: Αν δυσκολεύεστε να πετύχετε ένα ομοιόμορφο, κριτσανιστό κουρκούτι, δοκιμάστε να περάσετε πρώτα τον μπακαλιάρο από αλεύρι πριν τον βυθίσετε στον χυλό. Αυτό βοηθάει το κουρκούτι να κολλήσει καλύτερα και να παραμείνει στη θέση του κατά το τηγάνισμα.
4. Σωστή θερμοκρασία λαδιού: Το καυτό λάδι είναι το κλειδί για επιτυχημένο τηγάνισμα. Αν το λάδι δεν είναι αρκετά ζεστό, ο μπακαλιάρος θα το απορροφήσει και αντί να γίνει τραγανός, θα βγει λαδερός και βαριά τηγανισμένος. Το ιδανικό είναι να τσιτσιρίζει αμέσως μόλις μπει στο τηγάνι, ώστε ο χυλός να ψήνεται γρήγορα και ομοιόμορφα.
5. Τηγάνισμα σε δόσεις: Μην υπερφορτώνετε το τηγάνι. Αν στοιβάξετε πολλά κομμάτια μπακαλιάρου μαζί, δεν θα τηγανιστούν σωστά, θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα γίνουν τραγανά. Δώστε τους χώρο για να ψηθούν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν την τέλεια χρυσαφένια κρούστα.
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



