«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας» κυκλοφορεί στα ελληνικά με 80 συνταγές και τεχνικές βήμα βήμα
Η εμβληματική γαλλική γαστρονομική έκδοση «Le Grand Livre de la Mer» της Αlain Ducasse Editions, η «Βίβλος των Θαλασσινών» διατίθεται πλέον σε Ελλάδα και Κύπρο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋

«Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», μία must-have νέα έκδοση για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά τη θάλασσα όχι μόνο ως προορισμό, αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή γεύσεων, γνώσης, πολιτισμού και δημιουργίας.
Το «Le Grand Livre de la Mer» αποτελεί μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον κορυφαίο εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions και μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials, διατηρώντας αναλλοίωτη την υψηλή αισθητική και την εγκυρότητα του γαλλικού πρωτότυπου.

Θαλασσινή κουζίνα και βιώσιμη αλιεία με επαγγελματισμό και φινέτσα
Η ελληνική έκδοση είναι διαθέσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο. Την επιμελήθηκε ο chef Αριστοτέλης Μέγκουλας και στις 296 σελίδες της φιλοξενεί έναν πρωτότυπο και συναρπαστικό συνδυασμό επιστημονικής γνώσης, σεβασμού προς τη φύση και δημιουργικής μαγειρικής. Με την υπογραφή τριών διακεκριμένων chefs, των Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon και Julien Lemarie, και μιας βραβευμένης ειδικού (Meilleur Ouvrier de France 2023) στον τομέα των θαλασσινών, της Sonia Bichet, η νέα έκδοση αποκαλύπτει τα μυστικά της θαλασσινής κουζίνας, της βιώσιμης αλιείας, τις εποχικότητες και πολλά άλλα.
Με την επιστημονική ακρίβεια ενός επαγγελματικού εγχειριδίου και τη γαστρονομική φινέτσα ενός συλλεκτικού λευκώματος, μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, εξερευνά τον πλούτο της θαλάσσιας γαστρονομίας: από τα ψάρια και τα οστρακόδερμα έως τα κεφαλόποδα, τα φύκια και τα θαλάσσια φυτά.
Αποτελεί πηγή έμπνευσης και ένα πολύτιμο εργαλείο για chefs, απαιτητικούς ερασιτέχνες μάγειρες, ψαράδες και όλους τους λάτρεις της γαστρονομίας της θάλασσας, που θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές και την οικολογική τους διάσταση.
Οι συνταγές κινούνται ανάμεσα στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, αναδεικνύοντας κλασικά υλικά όπως το χριστόψαρο, τα στρείδια και τα χτένια, αλλά και πιο ιδιαίτερα θαλασσινά προϊόντα, όπως το αγγούρι της θάλασσας, οι ανεμώνες και τα φύκια.
Την έκδοση χαρακτηρίζει μια ολιστική προσέγγιση της κουζίνα της θάλασσας, που καλύπτει όχι μόνο συνταγές, αλλά επίσης την επιλογή, τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την παρουσίαση των θαλασσινών με τρόπο εντυπωσιακό.

Τι περιλαμβάνει η ελληνική έκδοση του «Le Grand Livre de la Mer»
Το απαιτητικό έργο της προσαρμογής του «Le Grand Livre de la Mer» για το ελληνικό κοινό, ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος Gastronomy Essentials. Η διατήρηση της ουσίας του πρωτότυπου έργου ήταν πρωταρχικής σημασίας καθ' όλη τη διαδικασία της μετάφρασης κι επιμέλειας. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των φωτογραφιών και του σχεδιασμού, ώστε να απεικονίζονται σωστά τα θαλασσινά και οι τεχνικές μαγειρέματος.
Το βιβλίο ξεκινά με μια εις βάθος ματιά στον κόσμο της αλιείας: περιοχές, τεχνικές, εποχικότητα, οικολογική ευαισθησία και κατηγοριοποίηση των ψαριών με βάση την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα, όπως η γαρίδα, ο αστακός, το καβούρι και η καραβίδα, είδη που συναντώνται και στις ελληνικές θάλασσες. Το τρίτο κεφάλαιο καλύπτει τα κεφαλόποδα, συμπεριλαμβανομένου του χταποδιού, του καλαμαριού και της σουπιάς, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα οστρακόδερμα, όπως τα μύδια, τα στρείδια και οι αχιβάδες, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο αναδεικνύονται τρόποι χρήσης φυκιών και άλλων θαλάσσιων φυτών στη μαγειρική.

Μερικές από τις 80 εμπνευσμένες συνταγές που περιλαμβάνονται στην ελληνική έκδοση είναι: Χριστόψαρο με καμένο πράσο & miso, ένας αναπάντεχος συνδυασμός γαλλικής και ιαπωνικής φιλοσοφίας / Γεμισμένο κεφάλι αστακού, που φέρνει στο προσκήνιο τις ξεχασμένες κοπές / Φαλάφελ από φύκια με φαγόπυρο, μια μοντέρνα vegan προσέγγιση / Καινοτόμα καρυκεύματα & σάλτσες με θαλάσσιο κολλαγόνο και ιώδιο, δείγματα μιας avant-garde προσέγγισης που συνδυάζει γεύση και διατροφή / Σουπιά με φύλλα καπουτσίνο & αγγούρι / Πεσκανδρίτσα & αρακάς / Ουρές καραβίδας, καρότα & λεμόνι κονφί / Φαγκρί, μάραθος, μαύρο λεμόνι / Ταρτάρ σαργού με καρότο & κουρκουμά / Φτερό σαλαχιού με μαύρο βούτυρο / Πεσκανδρίτσα με κουνουπίδι & μοσχολέμονο / Αχινός, φασόλια Coco & καμένο εσπεριδοειδές / Καραβίδα με μήλο & γογγύλι / Μεσογειακό χταπόδι με σάλτσα cacciucco.
Info: «Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», η Ελληνική Έκδοση του "Le Grand Livre de la Mer", διατίθεται αποκλειστικά online μέσω του cucina.gr.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr





