Συμβουλές και tips - Το κόλπο για να μην κολλάει το ψητό ψάρι στη σχάρα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το ψήσιμο ψαριού στη σχάρα είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια, καθώς τα ψητά ψαράκια είναι γευστικά, ελαφριά και υγιεινά, ενώ τα πάνε περίφημα με το ούζο. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές η πέτσα κολλάει στη σχάρα και το ψάρι διαλύεται καθώς πας να το γυρίσεις ή να το σερβίρεις. Ευτυχώς υπάρχει ένας απλός, φυσικός τρόπος να αποφύγεις τη ...διάλυση του ψαριού προσθέτοντας ταυτόχρονα λεμονάτο άρωμα στη ζουμερή του σάρκα.
Ακούμπησε το ψάρι σε φέτες λεμονιού
Πριν βάλεις το ψάρι στη σχάρα, κόψε μερικές λεπτές φέτες λεμονιού με τη φλούδα. Στρώσε τις στο σημείο της σχάρας που θα τοποθετήσεις το ψάρι. Έπειτα ακούμπησε το ψάρι επάνω τους. Οι φέτες λεμονιού λειτουργούν σαν προστατευτικό ανάμεσα στην πέτσα και το καυτό μέταλλο, αποτρέποντας το κόλλημα. Έτσι, το ψάρι ψήνεται σωστά, παραμένει ακέραιο και αποκτά μια φίνα, δροσερή, λεμονάτη γεύση, που ταιριάζει τέλεια με την υφή και τη φρεσκάδα του -και με το λαδολέμονο που παραδοσιακά το συνοδεύει.
Οι δημοσκοπήσεις που «μπλόκαραν» το Μαξίμου, η γελοία φήμη περί του Ξυλούρη που δεν είναι «Φραπές» και η σύγκρουση της Καρυστιανού με τον Ασλανίδη
Διαγωνισμοί κι ...αποκλεισμοί: Κόντρα ΚΤΕΛ - κυβέρνησης για το συγκοινωνιακό έργο στην περιφέρεια
Τα μέτρα - έκπληξη στο στεγαστικό, το μήνυμα στους αγρότες και οι αιχμηρές αναφορές: Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή
Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




