MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ψηφιακός πνευμονολόγος με ένα «κλικ» από την Ένωση Πνευμονολόγων ΕλλάδοςΟργή στην κυβέρνηση Μακρόν για την υφυπουργό που φωτογραφίζεται στο Playboy εν μέσω απεργιών για το συνταξιοδοτικόΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στον Ασπρόπυργο – Ποιοί δρόμοι θα είναι κλειστοίΔημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, τι λένε για την πρόταση ΑνδρουλάκηΔημιουργήθηκε «έξυπνο» κολάν - Ανιχνεύει πότε εξαντλήστε και σας προειδοποιεί να κάνετε διάλειμμα από την άσκησηΘύελλα για τον Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία: Αντιδράσεις μετά τη φωτογραφία που τον δείχνει να πατά σε χαλί προσευχής
Homepage |   Food & Drink   |   25.06.2019 21:45
Newsroom
Newsroom
Θαλασσινά... γεμιστά, ό,τι πρέπει για το καλοκαιρινό τραπέζι.

Συνταγή: Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες

επόμενο άρθροnext-article
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Tina Webb

Θα τα συναντήσετε σε πολλές διαφορετικές παραλαγές. Εμείς σας τα προτείνουμε με ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδες και μυριστικά, μυρωδάτα και γλυκοφάγωτα. 

 

Καλαμαράκια γεμιστά 

Χρόνος: 1,5 ώρα

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα

150 γρ. μακρύκοκκο ρύζι

 

100 ml ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κουκουνάρια

2 κ.σ. μαύρες σταφίδες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

180 ml νερό

 

αλάτι

πιπέρι

1/4 κ.γ. κανέλα

6 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

150 ml ξηρό κρασί

3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και πολτοποιημένες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια, προσέχοντας να μη σκίσουμε το σώμα τους. Διαχωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια και τα πιέζουμε με το χέρι μας για να βγάλουμε το ράμφος. Αφαιρούμε τα μάτια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, τα πλοκάμια, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, την κανέλα και τα σοτάρουμε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν έχουν απορροφηθεί σχεδόν όλα τα υγρά και το ρύζι είναι μισοβρασμένο, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Τρυπάμε τα καλαμάρια με ένα πιρούνι και τα γεμίζουμε προσεκτικά, με ένα μικρό κουταλάκι, μέχρι τα τρίτα τέταρτα του κάθε καλαμαριού. Κλείνουμε το άνοιγμά τους με οδοντογλυφίδες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετούμε, προσεκτικά, τα καλαμάρια μέσα, προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες και τόσο νερό όσο να σκεπάσει τα καλαμάρια. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι τα καλαμάρια να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Αν δούμε ότι στεγνώνει η σάλτσα πριν μαλακώσουν τα καλαμάρια, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.

Από την Άρτεμη Χάλαρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα / Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

cover-final8.jpg

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • συνταγές
  • θαλασσινά
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
31-03-2023 21:25
Ψήφισαν πάνω από 200 σεφ: Αυτός είναι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας – Η κορυφαία 10άδα
02
23.11.2022 08:00
Carrot cakes - Το ωραιότερο κέικ καρότου και λίγα λόγια για την ιστορία τους
03
16.01.2023 10:00
Μπρόκολο – Πώς πλένεται σωστά και τι μπορείτε να φτιάξετε μαζί του
04
20.02.2023 07:46
Έχετε κουνoυπίδι; Έξι συνταγές για να το φτιάξετε αλλιώς
05
19.12.2022 08:28
Χοιρινό που λιώνει στο στόμα – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Κεντρικό... | 01.04.2023 19:56
Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 18:54
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:31
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 13:36
Επανεκκίνηση δρομολογίων… χωρίς την έγκριση της αρχής σιδηροδρόμων
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 19:15
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης