Συνταγή: Μπάμιες τηγανητές με κρέμα κοπανιστής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι μπάμιες... αλλιώς, σε ένα πιάτο του Γιάννη Βάσιλα από την πολύ δημοφιλή ταβέρνα Αξιώτισσα στο Καστράκι της Νάξου.
Χρόνος: 18-20 λεπτά
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. μπάμιες
αλάτι
Για την κρέμα κοπανιστής
150 γρ. κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα κοπανιστής, ανακατεύοντας σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα, που θα είναι μεν αραιό, αλλά όχι νερουλό.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες, που προηγουμένως έχουμε λιάσει* για 2 ώρες σε δυνατό ήλιο. Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε την κρέμα της κοπανιστής σε ένα μπολάκι, το οποίο τοποθετούμε στο κέντρο μιας πιατέλας, κι απλώνουμε γύρω του, περιμετρικά, τις ζεστές μπάμιες.
Σημ. Αφαιρούμε, με μια περιστροφική κίνηση του μαχαιριού, τον εξωτερικό φλοιό από το κωνικό καπελάκι τους, αποφεύγοντας να το τρυπήσουμε ή να το κόψουμε. Τις βουτάμε, μία-μία, σε ένα μπολ με αλάτι και κατόπιν τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι. Τις αφήνουμε για 2-3 ώρες στον ήλιο. Αν δεν είναι εφικτό να τις λιάσουμε, τις βάζουμε, όπως είναι με το ταψί σε προθερμασμένο, στους 150°C, φούρνο, για 30 λεπτά.
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



