Φτιάχνουμε σουπιές με ούζο και μελάνι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας δίνει τη συνταγή για αυτό το μεζέ που μυρίζει θάλασσα.
Σουπιές με ούζο και μελάνι
Χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 σουπιές και τα σακουλάκια με το μελάνι τους
6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1,5 λίτρο ούζο
1 φύλλο δάφνης
1/2 μάτσο μάραθο
50 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «ιδρώσει». Προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες και μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε το ούζο, το δαφνόφυλλο και το μελάνι τους. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 40 λεπτά. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε τον μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
ΕΛΑΣ για διάρρηξη στη διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ: «Διεξάγεται έρευνα» – «Δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο», απαντά το υπουργείο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέοι ο «Κοκός» και ένας 26χρονος – Τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι
Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους - Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος
Αθηνά Οικονομάκου: Η ανάρτηση για την ημέρα του γάμου της - «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί το περνάω όλο αυτό»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr