Φτιάχνουμε χταπόδι κρασάτο με ρεβίθια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας έδωσε τη συνταγή για αυτά τα πολύ γευστικά ρεβίθια με τη θαλασσινή αύρα.
Χρόνος: 1 ώρα και 40 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 χταπόδι μέτριο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
2 κόκκους μπαχάρι
Για τα ρεβίθια
500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε διαδοχικά το σκόρδο, το χταπόδι κομμένο, τις ντομάτες και το μπαχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε τα ρεβίθια στα πιάτα κι από πάνω βάζουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
Ο πήχης που βάζει ο Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές: Αν το αποτέλεσμά μας δεν είναι καλό η ζωή μας θα γίνει πιο δύσκολη
Φλώρος: Γρίφος η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στη Βουλή – Τον χωρίζει ένας διάδρομος από τον Γραμμένο
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκινά η επίθεση στου Ρέντη: Ο αρχηγός των χούλιγκαν δίνει το σύνθημα στην κερκίδα
Νέα γαστρονομική πρωτιά για την Ελλάδα: Καλύτερη σαλάτα στον κόσμο ο ντάκος - Η θέση της χωριάτικης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr