MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να διαβάσει τα ψιλά γράμματα των κινήσεων του Πούτιν - Γιατί κλιμακώνει τώρα τις απειλές και τρομάζει την ΕυρώπηΣτη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Νίκος Παπαθανάσης για τη «συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία» - Τι αναφέρειΡωσία: Τεράστια έκρηξη δημιούργησε κρατήρα στην πόλη Κιρεγέφσκι - Όλα δείχνουν ότι ήταν drone - Τραυματίστηκαν παιδιάΝέο επεισόδιο οπαδικής βίας στον Βοτανικό: Τον ρώτησαν τι ομάδα είναι και τον μαχαίρωσαν
Homepage |   Food & Drink   |   27.09.2021 20:30
Newsroom
Newsroom
Δαμάζοντας την αρωματική ρίζα με το περίεργο σχήμα και τη σπιρτόζικη, πικάντικη, λεμονένια γεύση

Τα μυστικά του τζίντζερ: Πώς το διατηρούμε, πώς το καθαρίζουμε και πώς το κόβουμε

επόμενο άρθροnext-article
Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα βάζει μια σπιρτόζικη πινελιά στο φαγητό αλλά και στα ποτά / φωτογραφία: Unsplash
Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα βάζει μια σπιρτόζικη πινελιά στο φαγητό αλλά και στα ποτά / φωτογραφία: Unsplash

Αν δεν το χρησιμοποιείτε, χάνετε. Πικάντικο και ταυτόχρονα ξινούτσικο, το τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, είναι βασικό συστατικό πολλών συνταγών της ιαπωνικής, της κινέζικης και τις ινδικής κουζίνας και όχι μόνο. Δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε σάλτσες, μαρινάδες, αλλά και σούπες –δοκιμάστε το σε μια βελουτέ κολοκύθας ή καρότου–, ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά και τα ψάρια (γαρίδες, αχνιστά μύδια, σολομό κ.ά.), αλλά και το κοτόπουλο ή το μοσχάρι, αρωματίζει κέικ και μπισκότα και κάνει πιο σπιρτόζικη μια σπιτική λεμονάδα ή ένα κοκτέιλ. Θα το βρείτε στην αγορά και σε σκόνη ή σε πίκλα, κλεισμένο σε βαζάκι, πλην όμως το ρίζωμα του φυτού Ζιγγίβερις η φαρμακευτική, που μοιάζει  σαν ροζιασμένο δάκτυλο, όταν είναι φρέσκο, ξεδιπλώνει όλη του τη δυναμική. 

ginger-plant-asia-rhizome-161556.jpeg
Όσο πιο φρέσκο είναι το τζίντζερ, τόσο περισσότερο χυμό θα βγάλει / φωτογραφία: Pixabay

 


Πώς το καθαρίζουμε

Το εργαλείο που καθαρίζει λαχανικά ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι είναι πάντα χρήσιμα, αλλά αν θέλουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ο καλύτερος τρόπος είναι ένα… κουταλάκι. Κρατάμε σταθερά το τζίντζερ με το αριστερό μας χέρι και το κουταλάκι με το δεξί και το ξεφλουδίζουμε, ακολουθώντας τη ροή των ρόζων.

Πώς το κόβουμε 

Το κόβουμε πρώτα σε λεπτά φετάκια με ένα μαχαίρι του σεφ και μετά, με ένα μαχαίρι του σεφ, είτε σε μπαστουνάκια (ζουλιέν) είτε σε καρεδάκια.  

Πώς παίρνουμε το χυμό

Το τρίβουμε στον τρίφτη, το τυλίγουμε σε τουλπάνι και να το πιέζουμε ούτως ώστε να βγάλει το χυμό του. Μια πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε την πρέσα του σκόρδου. Προφανώς όσο πιο φρέσκο είναι τόσο περισσότερο χυμό θα βγάλει.

Πώς το διατηρούμε

Όσο λιγότερο ρυτιδιασμένο είναι, τόσο πιο φρέσκο είναι. Επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν καταναλώσουμε όλο το ρίζωμα αμέσως, μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο, τυλιγμένο σε χαρτί κουζίνας, για δύο με τρεις εβδομάδες. Το τριμμένο τζίντζερ μπορούμε να το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη, μέχρι να το ξαναχρειαστούμε.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • μαγειρική
  • συμβουλές
  • τζίντζερ
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 07:32
Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 03:30
Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο
MENSHOUSE
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
MENSHOUSE
Δεν ήθελε να μάθουν ούτε το θάνατο του: Ο σπουδαίος ηθοποιός που αρνήθηκε λυσσαλέα τη δημοσιότητα έφυγε όσο αθόρυβα έζησε (Vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
20-02-2023 07:46
Έχετε κουνoυπίδι; Έξι συνταγές για να το φτιάξετε αλλιώς
02
24.03.2023 16:29
Κοτόπουλο εργαστηρίου εγκρίθηκε από τον FDA για ανθρώπινη κατανάλωση - Πώς δημιουργήθηκε
03
25.03.2023 17:05
Μαγαζί στη Θεσσαλονίκη σερβίρει μπακαλιάρο εδώ και 113 χρόνια - Του έκανε αφιέρωμα μέχρι και το BBC!
04
25.03.2023 05:45
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Η ιστορία του παραδοσιακού έθιμου
05
24.03.2023 18:34
Επιτήδειοι πουλούν λιγνκ για μπακαλιάρο - Πώς να το ξεχωρίσετε

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 26/03/2023
Κεντρικό... | 26.03.2023 20:06
Κεντρικό δελτίο 26/03/2023
Από… χρυσάφι το ψωμί και το κρέας στην Ελλάδα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 20:02
Από… χρυσάφι το ψωμί και το κρέας στην Ελλάδα
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 14:18
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
Αθλητικό δελτίο 26/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 26.03.2023 19:58
Αθλητικό δελτίο 26/03/2023
Στα «μαχαίρια» το Ρωσικό Υπ. Άμυνας με την ομάδα Βάγκνερ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 20:50
Στα «μαχαίρια» το Ρωσικό Υπ. Άμυνας με την ομάδα Βάγκνερ