5 συμβουλές για την κατάψυξη
Τι πρέπει να προσέξετε για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή συντήρηση των τροφίμων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Η κατάψυξη συντηρεί και διατηρεί το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα ασφαλή, θέλει όμως λίγη προσοχή. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Κλείστε αεροστεγώς ή πολύ καλά τα σακουλάκια με τα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε, αν είναι δυνατό, μηχάνημα που συσκευάζει σε κενό αέρα για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης και για να αποφύγετε τα «εγκαύματα τη κατάψυξης» στα τρόφιμά σας.
Σημειώστε το περιεχόμενο και την ημερομηνία συσκευασίας. Τακτοποιήστε τα σακουλάκια με χρονολογική σειρά για να καταναλώνετε πρώτα τα παλιότερα.
Πιέστε με τα χέρια σας τις συσκευασίες για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Αυτό ισχύει για ψιλοκομμένα υλικά όπως ο κιμάς ή για μικρού σχήματος λαχανικά. Κάντε το ίδιο και στα σακουλάκια με σάλτσες ή πουρέ λαχανικών και φρούτων. Με αυτό τον τρόπο ξεπαγώνουν ευκολότερα.
Αν έχετε μεγάλο καταψύκτη, καταγράψτε το περιεχόμενο. Θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε «ξεχασμένα» τρόφιμα.
Πριν καταψύξετε λαχανικά, περάστε τα πρώτα από καυτό νερό για λίγα λεπτά και φυλάξτε τα αφού κρυώσουν. Έτσι, θα διατηρήσουν χρώμα και γεύση.
Πηγή: eatme. To eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Ανάλυση Guardian: Μπορούν οι φοιτητικές καταλήψεις υπέρ της Γάζας και η καταστολή να πλήξουν την επανεκλογή Μπάιντεν;
Εγκαυματίας στο OPEN: «Έγινα νεφροπαθής και έπαθα κώφωση - Οργή για την απόφαση για το Μάτι»
Θρήνος για την 44χρονη που κατέρρευσε μπροστά στο παιδί της – Πήγαιναν να αγοράσουν λαμπάδα
Μοναδικό: Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ ηλικίας 75.000 ετών!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr