Ελλάδα|08.02.2022 20:20

Λέσβος: Αντιδράσεις κατοίκων για τη νέα δομή μεταναστών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Φωτιές σε μηχανήματα και επεισόδια προκλήθηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών στη θέση Βάστρια της Λέσβου.

Νέα δομή μετά την καταστροφή της Μόριας

Οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου, της Κοινότητας Μανταμάδου και άλλων σωματείων και οργανώσεων. Η Βάστρια επιλέχθηκε για τη δημιουργία της νέας δομής, μετά την ολική καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας, τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι κάτοικοι έκαναν πορεία στη δασική περιοχή που αναμένεται να δημιουργηθεί η δομή και πυρπόλησαν μηχανήματα.

Υπουργείο μετανάστευσης: Οι αντιδράσεις δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία

«Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτήν, το λόγο από εδώ και πέρα, έχει η δικαιοσύνη» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι:

«Ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν ‘παράταση ζωής’, όσο καθυστερούν τα έργα».

ΜόριαΛέσβοςδομή φιλοξενίας προσφύγωνειδήσεις τώραδιαμαρτυρίες