Θεσσαλονίκη: Βιβλία σε κρατούμενους πρόσφεραν αστυνομικοί
Συνολικά συγκέντρωσαν 1.100 βιβλία - Τα 100 παραδόθηκαν στις φυλακές Διαβατών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα πρώτα εκατό από τα συνολικά 1.100 βιβλία που συγκέντρωσε, σε μία προσπάθεια που διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, ομάδα αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, παραδόθηκαν σε κρατούμενους στις φυλακές Διαβατών.
Συνολικά στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα θα παραδοθούν περίπου 300 βιβλία και τα υπόλοιπα στις φυλακές Γρεβενών, Κορυδαλλού και Νιγρίτας, καθώς και στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Νέων.
Όπως αναφέρει ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδας και επικεφαλής της αντιρατσιστικής εθελοντικής πρωτοβουλίας αστυνομικών, Σάββας Ταχματζίδης, ήταν πολλοί οι πολίτες που στήριξαν την πρωτοβουλία των αστυνομικών, ενώ μεγάλη ήταν η βοήθεια και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Σημειώνει ακόμα ότι θέλουν να περάσουν το μήνυμα στους κρατούμενους ότι η ελευθερία θα έρθει, αλλά στόχος είναι μην σκοντάψουν πάλι και βρεθούν ξανά στη φυλακή.
Η εθελοντική προσπάθεια των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση βιβλίων ξεκίνησε όταν πρώην κρατούμενοι μίλησαν στον κ. Ταχματζίδη για την πολύτιμη συντροφιά που προσφέρουν τα βιβλία στη φυλακή.
Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



