Κορονοϊός - Πρύτανης ΑΠΘ: Να μην χαλαρώσουμε παρά τη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα
«Η χαλάρωση να γίνει εντελώς σταδιακά και να μην ξαναγυρίσουμε σε 10-15 μέρες σε χειρότερα νούμερα» τόνισε ο Νίκος Παπαιωάννου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Νίκος Παπαιωάννου, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη για την κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο πλήγμα από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε πως παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη, παρά την πτώση που παρατηρείται στα λύματα και πρόσθεσε πως η χαλάρωση πρέπει να γίνει σταδιακά. «Είναι καλύτερη η εικόνα, αλλά ο πόλεμος μαίνεται, δεν κερδήθηκε. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Την Παρασκευή σε σχέση με την Τετάρτη η τιμή ήταν 30% κάτω, της τάξης των αρχών Νοέμβριου. Φαίνεται μια πτωτική τάση» είπε χαρακτηριστικά.
Οποιαδήποτε τιμή όμως πρέπει να παγιωθεί και μετά να γίνει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα μα τον κ. Παπαιωάννου. «Η χαλάρωση να γίνει εντελώς σταδιακά και να μην ξαναγυρίσουμε σε 10-15 μέρες σε χειρότερα νούμερα. Ας μην περιμένουμε το εμβόλιο. Τα προσωπικά μας εμβόλια είναι η μάσκα, η απόσταση, με αυτά παλεύουμε σήμερα. Το μυαλό μας να είναι στο σημερινό εμβολιο» σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλο lockdown μέχρι τον Μάρτιο ανέφερε: «Αισιοδοξώ ότι δεν θα έχουμε άλλο lockdown ως τον Μάρτιο αλλά ο χειμώνας είναι βαρύς και είναι μπροστά μας. Όλα είναι στο τραπέζι».
Ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, υπογράμμισε ότι η νοσηρότητα είναι αρκετά αυξημένη και η νοσηλεία κρατάει πάνω από 1-2 μέρες, ειδικά στις ΜΕΘ, ενώ ανέφερε ότι η κανονικότητα θα επανέλθει πιθανώς τα επόμενα Χριστούγεννα. «Δεν θα είναι τα Χριστούγεννα που ζούσαμε κάθε χρόνο. Τα επόμενα πιστεύω θα είναι κανονικά. Για το καλοκαίρι όλα θα εξαρτηθούν από το εμβόλιο και το εμβολιαστικό ποσοστό, πόσοι θα το εμπιστευτούν. Εμείς θα το κάνουμε πρώτοι για να ανοίξουμε δρόμο» σημείωσε.
Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα
Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει
«Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις
Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




