MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Κτηνωδία που προκαλεί αποτροπιασμό στη Δράμα: Έκοψε με ψαλίδι τα αφτιά αδέσποτου σκύλουΤον Ερντογάν «δείχνει» η Ακσενέρ πίσω από την επίθεση στα γραφεία της: «Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο εσείς», είπε στον τουρκικό λαόΠέραμα: Ποινική δίωξη και στη μητέρα της 6χρονης που φέρεται να κακοποιήθηκε - Κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμόΡούλα Πισπιρίγκου: «Ανεξήγητη και απρόσμενη η ανακοπή της Τζωρτζίνας» Τι κατέθεσε παιδίατρος του Καραμανδάνειου
Homepage |   Ελλάδα   |   10.01.2021 16:02
Newsroom
Newsroom
Στόχος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, είναι η διαρκής προσαρμογή του συγκοινωνιακού έργου στις ανάγκες των επιβατών και η ταχύτερη επίλυση ζητημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα εξυπηρέτησης σε ένα μέσο, μία περιοχή, η για μια ομάδα χρηστών

«Μυστικοί επιβάτες» στα ΜΜΜ: Θα καταγράφουν προβλήματα σε μετρό, λεωφορεία

επόμενο άρθροnext-article
Φωτογραφία αρχείου (copyright: Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (copyright: Eurokinissi)

Εντός του πρώτου τριμήνου της χρονιάς θα πιάσουν δουλειά οι «μυστικοί επιβάτες» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι ως αποστολή θα έχουν την καταγραφή παραπόνων και προβλημάτων των μετακινούμενων τόσο με τα οδικά μέσα μεταφοράς όσο και με τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

 

Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την ...αποστολή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι εργαζόμενοι εξωτερικής εταιρείας και όχι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ και θα λειτουργούν με συστηματική παρουσία ως «ομάδα διασφάλισης ποιότητας», η οποία θα κινείται διαρκώς σε όλα τα μέσα, τόσο της ΟΣΥ. όσο και της ΣΤΑΣΥ ενώ θα πραγματοποιεί και δοκιμαστικές κλήσεις στον πενταψήφιο αριθμό του ΟΑΣΑ, προκειμένου να ελέγχει την απόκριση των υπηρεσιών στα αιτήματα των πολιτών.

Επίσης, προβλέπεται σημαντική ενίσχυση της καθημερινής επικοινωνίας με το επιβατικό κοινό. Στόχος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, είναι η διαρκής προσαρμογή του συγκοινωνιακού έργου στις ανάγκες των επιβατών και η ταχύτερη επίλυση ζητημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα εξυπηρέτησης σε ένα μέσο, μία περιοχή ή για μια ομάδα χρηστών. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να αξιοποιηθεί και η νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, η οποία βρίσκεται ήδη στον «αέρα».

Ο ακριβής αριθμός των «μυστικών επιβατών» αλλά και ο προϋπολογισμός του έργου δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα ενώ η ενεργοποίησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της πιστοποίησης του οργανισμού, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας επιβατικών μεταφορών ISO 13816. Σε καμία περίπτωση δε θα ασκούν καθήκοντα ελεγκτή κομίστρου, κάτι το οποίο άλλωστε απαγορεύεται, ενώ δεν θα μιλούν με τους επιβάτες, αλλά θα παρατηρούν αποτελώντας τα μάτια και τα αυτιά του ΟΑΣΑ στα δρομολόγια δειγματοληπτικά.

Η επιτήρηση από τον Φορέα Πιστοποίησης θα γίνεται σε ετήσια βάση, ενώ ο έλεγχος θα αφορά σε οκτώ βασικά κριτήρια:

  • Τη διαθεσιμότητα των μέσων, δηλαδή, τη γεωγραφική κάλυψη του δικτύου, το ωράριο λειτουργίας, τη συχνότητα των δρομολογίων, κλπ.
  • Την προσβασιμότητα των μέσων προς όλους και ειδικότερα τα ΑμεΑ, καθώς επίσης τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες των επιβατών.
  • Την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης προς τον επιβάτη (γενικές πληροφορίες, στοιχεία δρομολογίων, τιμές εισιτηρίων, δικαιώματα ελεύθερης – μειωμένου κομίστρου μετακίνησης, κ.λπ.).
  • Την καλύτερη δυνατή τήρηση των δρομολογίων και τη βελτίωση του χρόνου των μετακινήσεων.
  • Την άρτια εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το προσωπικό των μέσων (προσωπικό πώλησης εισιτηρίων, προσωπικό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, κλπ.).
  • Τη διασφάλιση συνθηκών άνετης μετακίνησης εντός των μέσων.
  • Την ασφάλεια των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας από τον Covid-19.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τα κριτήρια αυτά, ο ΟΑΣΑ έθεσε συγκεκριμένους στόχους, όπως η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, η αύξηση του αριθμού των στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ με προεξοχές προσβασιμότητας ΑμεΑ, η αύξηση του αριθμού των σημείων πώλησης εισιτηρίων, η αύξηση του αριθμού των «τηλεματικών» στάσεων, η παροχή καλύτερης ενημέρωσης προς το επιβατικό κοινό μέσω νέας ιστοσελίδας και συστήματος GIS, κλπ.

Πρότυπες λεωφορειακές γραμμές

Στα σχέδια του ΟΑΣΑ είναι η άμεση εφαρμογή της μέγιστης δυνατής ποιότητας εξυπηρέτησης, τόσο σε όρους συχνότητας δρομολογίων και χρονοαποστάσεων, όσο και σε όρους όλων των επιμέρους παραμέτρων ποιότητας (λειτουργία τηλεματικής, κατάσταση οχημάτων, επάρκεια σημείων πώλησης, άνεση μετακίνησης, καθαριότητα, ασφάλεια, κλπ.), σε επιλεγμένες λεωφορειακές γραμμές του δικτύου που θα αποτελέσουν τις «πρότυπες γραμμές». Απώτερος σκοπός - δεδομένων και των όποιων οικονομικών και άλλων περιορισμών - είναι η σταδιακή σύγκλιση όλο και περισσότερων λεωφορειακών γραμμών στο επίπεδο ποιότητας των «πρότυπων».

 


επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • μετρό
  • ΟΑΣΑ
  • λεωφορεία
  • επιβάτες
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • ελεγκτές
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
Ζεστά νερά όλο το χρόνο, ποτέ κύμα: Η ξακουστή ελληνική παραλία που αποκαλούν «αριστούργημα της φύσης» (Pics)
MENSHOUSE
Old school τέχνη, ανόθευτος ρομαντισμός: O Έλληνας θρύλος του Subbuteo που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου (Vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
31-03-2023 14:20
Κτηνωδία που προκαλεί αποτροπιασμό στη Δράμα: Έκοψε με ψαλίδι τα αφτιά αδέσποτου σκύλου
02
30.03.2023 12:16
ΑΣΕΠ: 633 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία με απολυτήριο λυκείου
03
30.03.2023 22:27
Σεισμός ανοιχτά της Κρήτης: Αισθητός στο Ηράκλειο - Τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
04
30.03.2023 20:34
«Μετατοπίστηκε ο εγκέφαλός της»: Δύσκολες ώρες για την Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της - Τι λένε οι γονείς της
05
30.03.2023 14:57
Τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία; Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια

POPULAR VIDEOS

Ώρα Ελλάδος 31/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 10:03
Ώρα Ελλάδος 31/03/2023
Μεσημεριανό δελτίο 31/03/2023
Μεσημεριανό... | 31.03.2023 14:02
Μεσημεριανό δελτίο 31/03/2023
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Καμπουράκη
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 08:21
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Καμπουράκη
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:31
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Αλλάζει στάση η Γερμανία, λέει «ναι» για τείχη στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:28
Αλλάζει στάση η Γερμανία, λέει «ναι» για τείχη στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.