• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΦωτιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες με ελαφρά εγκαύματα Απίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 24χρονη παρέσυρε 15 αυτοκίνητα πριν καταλήξει σε τζαμαρίαΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον σχηματισμό του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   18.01.2021 15:04
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Πρυτάνεις ΑΕΙ: Τηλεδιάσκεψη με Κεραμέως για Aστυνομία, όριο φοίτησης, βάσεις εισαγωγής

Οι πρυτάνεις θα ζητήσουν σήμερα από την υπουργό βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ καθώς υπάρχουν αντιδράσεις για το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, το όριο σπουδών για τους φοιτητές και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στα ιδρύματα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: INTIME
copyright: INTIME

Για όλα τα θέματα, που αφορούν στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (βάση εισαγωγής, πανεπιστημιακή Αστυνομία, αιώνιους φοιτητές κ.α) θα καταθέσουν, τις θέσεις τους, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων σε τηλεδιάσκεψη, που έχουν με την υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνόδου τους, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου (στις 5:00 μ.μ).

Το νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθούν και οι απόψεις των πανεπιστημιακών προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις σε κάποιες διατάξεις εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το κρίνει αναγκαίο. Για τα ίδια θέματα οι πρυτάνεις θα έχουν αύριο τηλεδιάσκεψη και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Για τους πρυτάνεις «φλέγον ζήτημα» αποτελεί αυτό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, διότι υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένα ιδρύματα για επιμέρους ζητήματα, όσον αφορά στα μέτρα για την ασφάλεια των πανεπιστημίων καθώς και πληροφορίες, που αναφέρουν ότι στο σχέδιο περιλαμβάνονται και αποθήκες οπλισμού μέσα στα ιδρύματα.

Μάλιστα για στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο τονίζεται ότι «αν ευσταθούν οι πληροφορίες θα πρόκειται για την πιο επικίνδυνη πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως και για αδιανόητη σκέψη που μόνο όσοι θα ήθελαν να δυναμιτίσουν το ακαδημαϊκό κλίμα θα τολμούσαν να θέσουν σε εφαρμογή»

. Πάντως τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης όσο και η κα Κεραμέως έχουν δηλώσει ότι το Σώμα Προστασίας των ΑΕΙ δεν θα φέρει πυροβόλα όπλα. Το αστυνομικό σώμα, που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, επανέλαβε σήμερα ο κ.Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι οι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο. Πρόσθεσε επίσης, ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» και προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις, που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με την υπουργό οι πρυτάνεις θα καταθέσουν και βελτιωτικές προτάσεις για τις άλλες προβλέψεις του νομοσχεδίου, όπως η θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, και θέσπιση ορίου φοίτησης στα ΑΕΙ.

Διαβάστε ακόμη

Ο συμβιβασμός ανάμεσα στα μπλόκα και την κυβέρνηση, η φανερή αντιπάθεια του Άδωνι για τον Δένδια και το «ok» του Μαξίμου στις συναντήσεις του Τασούλα

Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο «ραντεβού» με τους αγρότες στο Μαξίμου - Τι θα περιλαμβάνει το «μενού» της συζήτησης

Φρεγάτα «Κίμων»: Πόσο και σε ποιους τομείς ενισχύει την επιχειρησιακή και διπλωματική ισχύ της Ελλάδας

Η Γροιλανδία κρίνει το μέλλον του ΝΑΤΟ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • πανεπιστήμια
  • βάσεις
  • ΑΕΙ
  • πρυτάνεις
  • αστυνομία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr