Πάσχα - Κέρκυρα: Συνωστισμός για το έθιμο των μπότηδων - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις
Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό δεν τηρήθηκαν και παρά τα απαγορευτικά της πανδημίας, το έθιμο τηρήθηκε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνωστισμός δημιουργήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας για το χαρακτηριστικό έθιμο του νησιού, με το σπάσιμο των «μπότηδων».
Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρήθηκαν και παρά τα απαγορευτικά της πανδημίας, το έθιμο τηρήθηκε και από τα σπίτια με τα παραδοσιακά «νταμάσκο» πέριξ του Λιστόν, τα εντυπωσιακά πήλινα δοχεία έπεσαν με κρότο από τα μπαλκόνια σηματοδοτώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης.


Το έθιμο πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, όταν δεν επιτρεπόταν από τους Ενετούς στους ορθόδοξους Κερκυραίους να γιορτάσουν το βράδυ την Ανάσταση. Πάντως, τόσο κατά το σπάσιμο των κανατιών, όσο και αργότερα το απόγευμα, η κίνηση στο κέντρο της Κέρκυρας ήταν αυξημένη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να απευθύνει ξανά έκκληση μέσω μεγαφώνων στους συγκεντρωμένους να διαλυθούν.
Σύμφωνα με το Corfutvnews, ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ μόλις στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ο κόσμος άρχισε σταδιακά να αποχωρεί.
Διαβάστε επίσης: Εμβολιασμοί: Πότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ανοσία της αγέλης
Φοιτητικές εστίες Ιωαννίνων: «Ζούμε μέσα στη μούχλα» - Δύο ώρες ζεστό νερό, φίδια στα χόρτα και απειλή έξωσης για 40 ευρώ
Θάνατος Μαζωνάκη: Η ανατροπή με το κατηγορητήριο, όσα κατέγραψε το μηχάνημα στο ιατρείο και η «βροχή» καταγγελιών
Ο χακαρισμένος λογαριασμός του Θεοχάρη, οι δημοσκοπήσεις που όλοι περιμένουν και ο χειμώνας που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι
Οι αστάθμητοι παράγοντες που ανησυχούν την κυβέρνηση: Τα ανοιχτά μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




