Self test: Ξεκινάει η δωρεάν διάθεσή τους σε όλους τους εργαζόμενους
Διευρύνεται το δικαίωμα παροχής δωρεάν self test σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αυξάνονται οι δικαιούχοι των δωρεάν self test μέσω των φαρμακείων, αφού από τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα διατίθενται τόσο σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όσο και σε ελεύθερους επαγγελματίες.
Όπως γνωστοποιήθηκε από την σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (από 1 την εβδομάδα) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, αλλά και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.
Ταυτόχρονα, υπάρχει η υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.
Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα - μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test.
Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζόμενων: Τι είναι νόμιμο - Η άποψη συνταγματολόγων
Αποκαρδιωτικές εικόνες Πόρτο Γερμενό: Σπίτια έγιναν στάχτη, χωρίς ρεύμα και νερό η περιοχή - Αυτοψία ethnos.gr
Πόρτο Γερμενό: Οι στιγμές στην πύρινη κόλαση μέσα από την κάμερα του ethnos.gr - Από τη νυχτερινή μάχη, στην αποκαρδιωτική επόμενη μέρα
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε σφοδρή ανατροπή φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας
Οπισθοχώρηση Ινφαντίνο: Η FIFA αποσύρει το σχέδιο πώλησης μεριδίου του Μουντιάλ μετά την απειλή μποϊκοτάζ από την UEFA
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




