Πολίτικα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και πλιγούρι
Η συνταγή του Σάββα Καρίπογλου για να γίνουν αφράτα, με όλα τα αρώματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Στην Ευρώπη και στην Ασία, από την Ιβηρική ως τη Σουηδία και την Ινδία, οι τοπικές κουζίνες έχουν μία σειρά από συνταγές για κεφτεδάκια, τις μικρές σφαίρες από κιμά που μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους.
Εντούτοις, τα πιο αφράτα ανήκουν… δικαιωματικά στην κουζίνα της Πόλης, με το πλιγούρι και τα πλούσια αρώματα από τα μπαχαρικά να τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» του pontosnews.gr παρουσιάζουν αυτόν τον μεζέ που πάει τέλεια με ένα πλούσιο σε αρώματα αλλά ελαφρύ κρασί. Ιδανικό είναι είτε ένα ροζέ από τις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο, είτε κάποιο που τις περιέχει.
Και μην ξεχνάτε: Ζεστά κεφτεδάκια, παγωμένο κρασί.
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά |
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη |
½ κούπα πλιγούρι |
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο |
2 κ.γ. αλάτι |
1 κ.γ. ρίγανη |
Από ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή, κύμινο και κόλιανδρο αποξηραμένο |
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα |
1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι με μία κούπα νερό για μισή ώρα. Έπειτα το στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ξεκουράζουμε το μίγμα για ένα τέταρτο.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αντί για τηγανητά, τα κεφτεδάκια γίνονται και στο φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Χρειάζονται 17-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, στους 180°C, στον αέρα.
Πηγή: pontosnews.gr
Ψηφιακό σχολείο: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα - Η ενημέρωση γονέων για βαθμολογίες και απουσίες
Παρβοϊός: Τα συμπτώματα που «προδίδουν» τον ιό - Τι να προσέχουν οι γονείς
Δύσκολος καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και 30 βαθμοί Κελσίου σήμερα - Πού θα βρέξει
Λουκουμοποιίες Σύρου: Οι καζανιές που στήριξαν δυο αιώνων προσφυγιά καίνε περήφανες ακόμη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr