Θεσσαλονίκη: Rebranding με 29 σύμβολα της πόλης
Αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες, εστιάτορες, ξενοδόχοι και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση στην Κάζα Μπιάνκα, για τα 29 σύμβολα της Θεσσαλονίκης, που μπορούν να βοηθήσουν στο rebranding της🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το νούμερο 456 -αριθμός εγγραφής της Θεσσαλονίκης στην UNESCO χάρη στα 15 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς- το κουλούρι, ο πλάτανος, το ρεμπέτικο, ο Ιβάνωφ και τα μύδια, είναι μερικά από τα 29 σύμβολα της Θεσσαλονίκης που αναμένεται να «ριχτούν στη μάχη» για την εξέλιξη της αναγνωρισιμότητας της πόλης.
Αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες, εστιάτορες, ξενοδόχοι και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση στην Κάζα Μπιάνκα, για τα 29 σύμβολα της Θεσσαλονίκης, που μπορούν να βοηθήσουν στο rebranding της, χάρη στη συστηματική δουλειά 15 χρόνων του Κωσταντίνου Σφήκα, επαγγελματία ξεναγού της UNESCO.
Ο κ. Σφήκας είχε παρουσιάσει νωρίτερα στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης την ιδέα του για αξιοποίηση αυτών των συμβόλων, όπως το κουλούρι, και ο Δήμος κάλεσε με τη σειρά του φορείς της πόλης που σχετίζονται με την εξωστρέφεια για να γίνει η παρουσίαση των συμβόλων.
Η πρόταση του κ. Σφήκα ήρθε να καλύψει ένα κενό στην τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, «η Θεσσαλονίκη δεν έχει σύμβολα, όπως έχουν πολλές πόλεις του εξωτερικού».
Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, για να προχωρήσει ο Δήμος -όπως προτίθεται- στη χρηματοδότηση του project, θα πρέπει να το αγκαλιάσει το σύνολο της πόλης. Μετά την παρουσίαση, ο Δήμος περιμένει την ανταπόκριση και των υπόλοιπων φορέων, ώστε να αρχίσει να σχεδιάζεται η υλοποίηση του rebranding της Θεσσαλονίκης, μέσα από αυτά τα σύμβολα. Στην ομάδα του rebranding Thessaloniki μαζί με τον Κωνσταντίνο Σφήκα συμμετέχουν οι Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μαυρίδης και ο Δημήτρης Ανδρεάδης.
Πελώνη – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις
Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα: Δεκαπενταύγουστος με 3.500 κρούσματα
Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα
Κορονοϊός: 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο
Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 1,5 ώρα - Τι καταγγέλλει τραυματίας
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας - Η απόφαση Χαρδαλιά και οι 5 περιοχές σε «Red Code»
Μακρόν κατά Τραμπ: Η Ευρώπη προτιμά τον σεβασμό και όχι τους νταήδες - Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το «μπαζούκα»
Δράμα στην Ισπανία μετά τη σύγκρουση τρένων: Παγιδευμένα πτώματα στα συντρίμμια
Μικέλα Χαρτουλάρη στο ethnos.gr: «Η νέα γενιά δεν έχει χώρο να ζήσει, να διαμαρτυρηθεί - Πνίγεται ανάμεσα σε υψηλά ενοίκια και κρατική βία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



