MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Προειδοποίηση του αρχηγού Wagner στον Ρώσο υπουργό Άμυνας - «Η Ουκρανία ετοιμάζει επίθεση»«Πήγε ένα βράδυ να την πνίξει»: Τι αποκάλυψε η θεία για τον πατέρα που κλειδώθηκε με τα μωρά του σε ΙΧ, μαζί με φιάλες υγραερίουΣΥΡΙΖΑ για δίωξη σε Πάτση: Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τα πάντα, τον είχε υποψήφιο το 2019 και κάλυπτε τις παρανομίες τουΔολοφονία στην Ξάνθη: Ανατροπή με το κίνητρο του δράστη; Η φράση που αλλάζει τα δεδομέναΝΔ για Τέμπη: «Η ομιλία του Σπίρτζη στη Βουλή διήρκεσε 107 λεπτά και δεν περιείχε ούτε μια συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων»Δημοσκόπηση Alco: Μειώνεται στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για τη συγγνώμη Μητσοτάκη για τα Τέμπη
Homepage |   Ελλάδα   |   13.08.2021 22:26
Newsroom
Newsroom
Καταχρηστική κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για τον πρόεδρο της ΠΟΕ Γιώργο Βαρυθυμιάδη

επόμενο άρθροnext-article
Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών (copyright: eurokinissi)
Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών (copyright: eurokinissi)

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο εξωτερικών σχετικά με την καταχρηστική κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη, από τις τουρκικές αρχές.

 

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Κρατούμενος στην Τουρκία ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης – Ταξίδευε προς την Παναγία Σουμελά

Aνεπιθύμητο πρόσωπο για το τουρκικό κράτος 

Persona non grata θεωρείται από το τουρκικό κράτος ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης. Οι Αρχές τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πρώτο σταθμό του ταξιδιού του προς την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα όπου την Κυριακή θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Πληροφορίες του pontosnews.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ παραμένει κρατούμενος μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές Αρχές θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Την ίδια ώρα, στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων για το τουρκικό κράτος βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Εντούτοις, τον γύρισαν πίσω από τα Ύψαλα, απαγορεύοντάς του να συνεχίσει το ταξίδι του· και αυτός είχε τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσους και ποιους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνει η λίστα των Τούρκων. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.

Βέβαια, το ζήτημα με την κράτηση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη έχει ευρύτερες διαστάσεις λόγω του θεσμικού του ρόλου και με δεδομένο ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει «να υποστηρίξει με φυσική παρουσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προσπάθειά του να δώσει νέα ζωή στα μνημεία της Ορθοδοξίας στον Πόντο και την Μικρά Ασία».

 

Έτσι, το νέο ερώτημα που εγείρεται είναι εάν θα πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και αν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση.

Μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν  η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντινίδης, οι οποίοι πέρασαν τελικώς στην Τουρκία.

Κατρούγκαλος: Προκλητική και προσβλητική ενέργεια

«Προκλητική και προσβλητική ενέργεια, όχι μόνον για τους απανταχού Ποντίους αλλά για το σύνολο των Ελλήνων» χαρακτήρισε την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό. Όπως δήλωσε, «δεν αποτελεί δε μεμονωμένο γεγονός, γιατί υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις αδικαιολόγητων απελάσεων, όπως αυτές δύο Ελληνίδων επιστημόνων στο άμεσο παρελθόν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτό, όπως και σε όλα τα εθνικά θέματα δεν δημαγωγεί, όπως έπραττε η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα ζητήσει τη Δευτέρα από το υπουργείο Εξωτερικών, με κοινοβουλευτική ερώτηση, να τοποθετηθεί για τις πληροφορίες που έχει και τα μέτρα που έχει λάβει, πέραν του προαναγγελθέντος διαβήματος», σημείωσε και προσέθεσε οτι «ένα όμως είναι βέβαιο: η κριτική που ασκήσαμε στην κυβέρνηση, για το ότι έθεσε ως μοναδικό στόχο "ένα ήσυχο καλοκαίρι" με την Τουρκία, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, δυστυχώς επαληθεύθηκε».

«Η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει την αναθεωρητική στρατηγική της και τις προκλήσεις αν δεν δεσμευθεί, στο ευρωτουρκικό πλαίσιο, για διάλογο και λύσεις στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις

 

Ενίσχυση του Μαξίμου και… υπομονή για τον «μεγάλο» ανασχηματισμό

Φωτιά Εύβοια: Νέα πυρκαγιά στο Μίστρο – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Αυξημένες πιθανότητες να μεταδοθεί από εμβολιασμένους

Ιωάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Πόντιοι
  • ΥΠΕΞ
  • απέλαση
  • διάβημα διαμαρτυρίας
  • /τουρκία
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 20.03.2023 10:02
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 905 ευρώ - Προϋποθέσεις και δικαιούχοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 20.03.2023 06:00
ΑΑΔΕ: Αναδρομικά λουκέτα σε επιχειρήσεις που... ξέχασαν να στείλουν αποδείξεις – Ποιοι κινδυνεύουν
MENSHOUSE
Μετά τη μεγάλη επιστροφή: Οι νέες προεκλογικές αφίσες του Παύλου Πολάκη δείχνουν τι έρχεται (Pics)!
MENSHOUSE
Με ένα δικτυωτό φόρεμα: Η εμφάνιση της Λάσκαρη στο Φεστιβάλ Καννών που έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την Ελληνίδα θεά (Pic)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
20-03-2023 20:19
Λάρισα: Ένταση ανάμεσα σε σταθμάρχη και τον υφυπουργό Μεταφορών - «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση»
02
20.03.2023 19:47
Δολοφονία στην Ξάνθη: Ανατροπή με το κίνητρο του δράστη; Η φράση που αλλάζει τα δεδομένα
03
18.03.2023 14:23
Νέα καταγγελία για την Hellenic Train: Επιβάτης ακύρωσε εισιτήριο τρένου αλλά της ζήτησαν επιπλέον χρήματα για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο
04
20.03.2023 20:46
Συνελήφθη 23χρονος στην Κυψέλη για την δολοφονία του 39χρονου σε καφετέρια με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία
05
20.03.2023 18:32
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη «Μαρία Τσάλλα» - Νεκρός ο 45χρονος δικηγόρος που τη βοήθησε

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 20/03/2023
Κεντρικό... | 20.03.2023 20:04
Κεντρικό δελτίο 20/03/2023
Μεσημεριανό δελτίο 20/03/2023
Μεσημεριανό... | 20.03.2023 15:55
Μεσημεριανό δελτίο 20/03/2023
Αυτοψία του OPEN: Έτσι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και αποτρέπει τα ατυχήματα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 20.03.2023 19:23
Αυτοψία του OPEN: Έτσι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και αποτρέπει τα ατυχήματα
Τέμπη: Πολιτική θύελλα από την αναφορά Μητσοτάκη στη «θυσία» 57 θυμάτων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 19.03.2023 13:25
Τέμπη: Πολιτική θύελλα από την αναφορά Μητσοτάκη στη «θυσία» 57 θυμάτων
Ώρα Ελλάδος 20/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 20.03.2023 10:00
Ώρα Ελλάδος 20/03/2023