Μετάλλαξη Όμικρον - Τσάκρης: Ίσως ήρθε στην Ελλάδα - Πιθανή 4η δόση εμβολίου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Για την πιθανότητα να χρειαστεί η χορήγηση μιας 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό στον γενικό πληθυσμό για να προστατευτεί από τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.
Το ενδεχόμενο αυτό το επεξεργάζονται, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, και οι φαρμακευτικές εταιρείες, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η μετάλλαξη.
«Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζονται όμως τα κλινικά δεδομένα ώστε να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για τη χορήγηση του, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Τσακρής.
Υποστήριξε ακόμα πως είναι πιθανό η Όμικρον να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας, καθώς όπως εξήγησε οι παραλλαγές αυτές παράγονται de novo (εκ νέου) σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας.«Είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει, όλοι οι ιοί σαν τον κορονοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσσονται», πρόσθεσε
Κλείνοντας τόνισε πως πρέπει να επισπευστεί η 3η δόση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει στο 4μηνο καθώς μετά από αυτό το διάστημα η ανοσιακή απάντηση αρχίζει και μειώνεται.
Ανατρέπεται η νομοθεσία του 1929 για τις πολυκατοικίες: Τι αλλάζει με κοινόχρηστα, κανονισμούς οικοδομών και σχέσεις συνιδιοκτητών
Ώρα μηδέν για το ΝΑΤΟ: Τα «ανοιχτά μέτωπα» που κάνουν τη Σύνοδο της Άγκυρας την κρισιμότερη στην ιστορία της Συμμαχίας
Αναστάτωση στο ΕΣΥ για την άρση μονιμότητας στο δημόσιο - Σε κινητοποιήσεις γιατροί και νοσηλευτές
Τι περιμένει η Αθήνα από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Τα βαριά θέματα στην ατζέντα και η επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




