MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Μητσοτάκης: Έρχεται υπερυποργείο για δημογραφικό, οικογενειακή πολιτική και στέγασηΣπύρος Πνευματικός μετά το σάλο για τους καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο: «Παρερμηνεύθηκαν μεμονωμένες φράσεις μου»Σεισμός στην Αταλάντη: Συναγερμός στις αρχές μετά την ισχυρή δόνηση, ξεκινούν έλεγχοι σε κτίρια – Τι λένε οι σεισμολόγοιΤροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά – Νεκρή οδηγός
Homepage |   Ελλάδα   |   02.01.2022 22:32 
Newsroom
Newsroom

Σχολεία: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για το άνοιγμα – Έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο λόγω μετάλλαξης Όμικρον

επόμενο άρθροnext-article
Intime
Intime

Καθοριστικής σημασίας είναι η εβδομάδα που έρχεται για το άνοιγμα των σχολείων στη χώρα μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς στη συνεδρίαση των ειδικών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Στο μεταξύ από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν φροντιστήρια και παιδικοί σταθμοί, παρά τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που καλπάζει.

 

Το πρωτόκολλο για τα σχολεία

Διευκρινίσεις όμως αναμένεται να δοθούν και για τον τρόπο που θα ανοίξουν, καθώς προϋπόθεση θα είναι το αυξημένο testing προκειμένου να είναι όλοι σίγουροι πως δεν νοσούν μαθητές και καθηγητές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επιθυμία της επιτροπής είναι να υπάρξει αλλαγή σε αυτό, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self test, αν αυτό είναι εφτικτό.

Όλες οι απόψεις συγκλίνουν στον να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, με την επιτροπή να χαρακτηρίζει ανεδαφικό το σενάριο να παραταθούν οι σχολικές διακοπές καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρχει διασπορά και στα παιδιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος: 

  • Σε  περίπτωση εύρεσης κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.
  • Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω , ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης
  • Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7
  • Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 02.01.2022 20:51
Τα παιδιά αποδείχθηκαν περισσότερο ευάλωτα στην Όμικρον - Στέλεχος φαρμακευτικής στη Νότια Αφρική μιλά στο OPEN
Ελλάδα | 02.01.2022 21:04 
O μουσικός Easy Coutiel για τη μάχη με τον κορονοϊό: «Ακόμα δεν πιστεύω ότι βγήκα ζωντανός»
Ελλάδα | 02.01.2022 21:32 
Άρτα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που σκότωσε τον θείο του σε κυνήγι και αυτοπυροβολήθηκε

Πλεύρης: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Τη βούληση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου εξέφρασε και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μέσω του ΣΚΑΪ μιλώντας όμως για πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

«Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ. Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

 

Ανοίγουν τη Δευτέρα φροντιστήρια και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κανονικά θα λειτουργήσουν στο μεταξύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, λειτουργούν κανονικά, αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Τα ανωτέρω ισχύουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β’ 6290/29-12-2021) ΚΥΑ ''Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00''.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μετά τις οδηγίες των ειδικών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 02.01.2022 18:28
Θεσσαλονίκη: Μια νεκρή και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στον Λαγκαδά
Οικονομία | 02.01.2022 18:39
ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Όλες οι πληρωμές μέχρι 7 Ιανουαρίου - Ποιοι θα λάβουν χρήματα
Lifestyle | 02.01.2022 18:59
Ελένη Φουρέιρα: Η συγκινητική ανάρτηση για τους 4 μήνες από τον θάνατο του Mad Clip

Περισσότερο ευάλωτα στην Όμικρον τα παιδιά

Οι συζητήσεις για τα σχολεία γίνονται την ώρα που όλο και περισσότερα παιδιά είναι θετικά στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Το γεγονός άλλωστε επιβεβαιώνει στο OPEN TV και το στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής, κ. Σταύρος Νικολάου που τονίζει πως τα κρούσματα στα παιδιά έχουν ανέβει κατά περίπου 20% σε σύγκριση με το τρίτο κύμα, της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κύριος Σταύρος Νικολάου, ο οποίος είναι επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας Aspen στη χώρα σημειώνει ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» δείχνει να σαρώνει στις νεότερες και παραγωγικές ηλικίες και κυρίως 18 έως 30 ετών.

Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει ότι οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων είναι πολύ σημαντικές για να αντιμετωπιστεί τόσο η Όμικρον, όσο και οι μεταλλάξεις που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι στη Νότια Αφρική, δηλαδή τη χώρα στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά η μετάλλαξη Όμικρον, η κορύφωση του τελευταίο κύματος φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

Ωστόσο, ο κ. Νικολάου επισημαίνει ότι δεν είναι καθόλου βέβαια πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην Ευρώπη, καθώς στη Γηραιά Ήπειρο -και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, σε αντίθεση με τη Νότια Αφρική που αντιμετώπισε την Όμικρον μέσα στο καλοκαίρι. Ο ίδιος προβλέπει ότι η κυριαρχία της Όμικρον θα κρατήσει περισσότερο στην Ευρώπη και η κορύφωση του κύματος έρθει στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Νικολάου στο OPEN

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • κρούσματα
  • σχολεία
  • μαθητές
  • άνοιγμα σχολείων
  • μετάλλαξη Όμικρον
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 08.06.2023 07:45
Επιδόματα ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ: Νέο μοντέλο πληρωμών - Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 08.06.2023 11:52
Ομόλογα: Σοκ στις αποδόσεις από νέες ξαφνικές αυξήσεις επιτοκίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
08-06-2023 10:46
Θλίψη για τον Φώτη Πονηρό: «Είχε κορονοϊό και το ίδιο βράδυ έπαθε ανακοπή», λέει ο αδερφός του 40χρονου κοσμηματοπώλη που πέθανε ξαφνικά
02
08.06.2023 18:21
Σεισμός στην Αταλάντη: Συναγερμός στις αρχές μετά την ισχυρή δόνηση, ξεκινούν έλεγχοι σε κτίρια – Τι λένε οι σεισμολόγοι
03
08.06.2023 09:18
Τέλος στη ζωή του έβαλε 50χρονος στρατιωτικός στη Θεσσαλονίκη - Eίχε στείλει μήνυμα σε συγγενικό πρόσωπο
04
08.06.2023 17:37
Χριστίνα Σούζη: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου ατυχήματος – Η στιγμή που το αυτοκίνητο σέρνεται στο δρόμο αναποδογυρισμένο
05
08.06.2023 16:35
Σχετίζεται με το μεγάλο ρήγμα της Αταλάντης ο σεισμός; Η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Χουλιάρα στο ethnos.gr

POPULAR VIDEOS

H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 1ο μέρος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 08.06.2023 19:45
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 1ο μέρος
Κεντρικό δελτίο 08/06/2023
Κεντρικό... | 08.06.2023 20:12
Κεντρικό δελτίο 08/06/2023
Μεσημεριανό δελτίο 08/06/2023
Μεσημεριανό... | 08.06.2023 14:01
Μεσημεριανό δελτίο 08/06/2023
Κεντρικό δελτίο 07/06/2023
Κεντρικό... | 07.06.2023 20:08
Κεντρικό δελτίο 07/06/2023
Πόλεμος Ουκρανία: Ποιον ευνοεί η ανατίναξη του τεράστιου φράγματος «Νόβα Καχόκβα»
Ώρα Ελλάδος... | 07.06.2023 09:02
Πόλεμος Ουκρανία: Ποιον ευνοεί η ανατίναξη του τεράστιου φράγματος «Νόβα Καχόκβα»