Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ - Συγκέντρωση στα δικαστήρια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Την πόρτα του Εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν το πρωί της Πέμπτης τα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ. Τον χώρο είχαν καταλάβει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό». Οι συλληφθέντες κρατούνται και την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στις 09.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διακαστήρια για τους 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατάληψη ξύλινα κοντάρια, ασύρματοι, πλήθος τούβλων και πέτρες.
Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά την επέμβαση της Αστυνομίας άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν χθες σε νέα κατάληψη της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών ως απάντηση στη νέα εκκένωση.
Τάκης Θεοδωρικάκος: Oπουδήποτε υπάρχουν καταλήψεις και οι πρυτανικές αρχές ζητούν συνδρομή, αυτή θα παρέχεται.
Κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια, ασύρματοι, πλήθος τούβλων και πέτρες ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο τα άτομα αυτά χρησιμοποίησαν βία απέναντι στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να απελευθερώσουν το χώρο. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι οπουδήποτε υπάρχουν χώροι που είναι υπό κατάληψη και οι πρυτανικές αρχές ζητούν συνδρομή, αυτή θα παρέχεται.
Πρύτανης: Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας- Η ακαδημαϊκή ελευθερία προστατεύονται σε όλους τους χώρους του ΑΠΘ
«Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας», δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, για την αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης εργαστηριακού χώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.
«Η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους του ΑΠΘ, έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει. Αυτός είναι ο νόμος και οι νόμοι της ελληνικής Πολιτείας εφαρμόζονται, γιατί ζούμε σε Κράτος Δικαίου, όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας είναι κατοχυρωμένα και αδιαπραγμάτευτα και προστατεύονται θεσμικά, όπως ισχύει για κάθε πολίτη σε όλη την ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Τι φέρνει το 2026 στα οικονομικά των νοικοκυριών - Τα καλά και τα κακά νέα για τους εργαζόμενους
Ασύλληπτος Αντετοκούνμπο! Οδήγησε τους Μπακς σε νίκη με τρομερό κάρφωμα και έγραψε μοναδική ιστορία!
Ανησυχία για την υγεία της Pink: Yποδέχθηκε τη νέα χρονιά στο νοσοκομείο έπειτα από χειρουργείο
Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη σύλληψη Μαδούρο - Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στο Καράκας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



