Καιρός: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία «Μπιάνκα» - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί τη νέα κακοκαιρία Bianca (Μπιάνκα), προσεγγίζει την Ελλάδα από τα βορειοδυτικά. Η ονοματοδοσία της κακοκαιρίας έγινε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, η οποία ήδη επηρεάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σήμερα τα φαινόμενα, που ήδη θα είναι ισχυρά, θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις, επιπλέον της Δυτικής Μακεδονίας, θα επηρεάσουν περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βόρειας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστούν τα ανατολικά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες η Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο.
Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI).
Το meteo επισημαίνει ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων στα ανατολικά τμήματα των νομών Λαρίσης, Πιερίας και Ημαθίας, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.
Η άρνηση μιας καρατόμησης και η ευρωπαϊκή πρωτιά στην ακρίβεια
Σπουδαία ανακάλυψη: Σπάνιο αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ βρέθηκε στη Βρετανία
Γνωστός influencer και διάσημος τράπερ κατηγορούνται για παράνομη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών
Ξεκινά διήμερο αστάθειας: Πού αναμένονται μπόρες, πού θα δροσίσει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




