Δίκη Λιγνάδη: Παρών στο δικαστήριο ο πρώτος μηνυτής του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οδηγήθηκε νωρίς το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αρνήθηκε την κακουργηματική κατηγορία για βιασμό σε βάρος 4 ανδρών που του αποδίδεται.
Απαντώντας σε ερώτηση των δικαστών, δήλωσε αθώος, την ώρα που μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν τα φερόμενα ως θύματά του.
Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο πρώτος, ο οποίος είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό όταν ήταν σε ηλικία των 15 ετών. Αν και το καταγγελλόμενο αδίκημα είχε παραγραφεί, στη μήνυσή του είχε αναφερθεί σε έναν μάρτυρα, ο οποίος φέρεται να είχε βιαστεί το 2015. Η κατάθεσή του ενώπιον της Δικαιοσύνης, οδήγησε και στην ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.
Ο κ. Κούγιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 40χρονος, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα ως βοηθός συνηγόρου πολιτικής αγωγής, θα ενημερώνει τους υπόλοιπους μάρτυρες για τα όσα διαδραματίζονται κατά τη διαδικασία.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κ.Κούγια, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεσή του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.
Η σημαδιακή 2η μέρα του έτους για τον Μαύρο Καβαλάρη – Το 1924 παραιτήθηκε και το 1945 επανήλθε ως Πρωθυπουργός
Η ντροπή της Ελλάδας: Τα αξιώματα που απήλαυσαν όσοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια
Τα σενάρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, τα αποκαλυπτικά βίντεο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες
Θρήνος για τον Τόμι Λι Τζόουνς: Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου η 34χρονη κόρη του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




