Ημέρα της Γυναίκας: Η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Για την 8η Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κινήσεις, συνδικάτα και φορείς γυναικών και θηλυκοτήτων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις - το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας - και τα κυρίαρχα ζητήματα που έθιξαν ήταν αυτά της αντίθεσης στον πόλεμο, τον σεξισμό και τη φτώχεια.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν μετανάστριες και προσφύγισσες στη χώρα μας ενώ, βασικό ρόλο στα συνθήματα και τα αιτήματα φέτος έπαιξε και το αίτημα για νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».
Διαβάστε ακόμη
Ένα ιστορικό πολεμικό καράβι που κόστισε περισσότερο ως ναυάγιο παρά όταν έπλεε στις θάλασσες
«Φωτιά» τα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη: Έως και 1.050 ευρώ για γκαρσονιέρα - Ο «χάρτης» με τις τιμές στις μεγάλες πόλεις
Με την πλάτη στον τοίχο ο Τραμπ: Η μάχη για τα Στενά του Ορμούζ και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης
Παύλος Μαρινάκης στο ethnos.gr: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες, έχουν ανάγκη από λύσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



