MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας στο επίκεντρο του Roland Garros: Αντιπαραθέσεις, ένταση, αποδοκιμασίες και αμήχανες στιγμέςΠλάνα από drone αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής μετά την ανατίναξη του φράγματος στην Ουκρανία: Κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποιΑπίστευτη απάτη με τις πανελλήνιες: Έδιναν πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων για μοριοδότηση – 5 συλλήψειςΈβρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Κασκαρέλη – Φιντάν για την παράτυπη μετανάστευση
Homepage |   Ελλάδα   |   12.05.2022 11:30
Σοφία Φασουλάκη
Σοφία Φασουλάκη

Δικαστικό Ρεπορτάζ

Ελένη Τοπαλούδη: Την ενοχή και των δύο για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία ζήτησε η Εισαγγελέας

επόμενο άρθροnext-article
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζήτησε από το Μεικτό ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η εισαγγελέας της έδρας.

 

Η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι δύο κατηγορούμενοι βίασαν, κακοποίησαν, μαχαίρωσαν, χτύπησαν με σίδερο και στη συνέχεια πέταξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα.

«Η κοπέλα συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής και ανακάλυψε ότι μαζί τους θα έρθει και ένας Ροδίτης φίλος του. Έφθασαν στο σπίτι. Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της "πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο". Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι "δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει". Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούλησή της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλλει στην αστυνομία», σημείωσε.

Αυτή η προειδοποίηση φαίνεται να έπαιξε ρόλο, στην απόφαση των κατηγορουμένων οι οποίοι, «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Επιχειρώντας να αποδομήσει τους ισχυρισμούς τους, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να τη σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι - σύμφωνα με την εισαγγελέα - επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» ξεκαθάρισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελένη Τοπαλούδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».

 

Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε κατά την εισαγγελέα, η οποία πρόσθεσε πως «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Σχετικά με τον ισχυρισμό για άρση του καταλογισμού του εγκλήματος στον Ροδίτη κατηγορουμένο η εισαγγελέας ανέφερε: «Δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».

Ξέσπασε η μάνα

Παρόντες στο δικαστήριο είναι οι γονείς της Ελένης. Την ώρα που η εισαγγελέας περιέγραφε τα περιστατικά, η μητέρα της φώναξε:

«Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο».

Αμέσως οδηγήθηκε εκτός αίθουσας για να ηρεμήσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 12.05.2022 11:20
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Σε κέντρο αποκατάστασης με ιαματικά νερά στο Μονπελιέ - Tα βρίσκεις με τον εαυτό σου
Κόσμος | 12.05.2022 11:00
Φινλανδία: Η ανακοίνωση των ηγετών της για ένταξη στο ΝΑΤΟ - Πρέπει να μπούμε χωρίς καθυστερήσεις
Οικονομία | 12.05.2022 10:51
Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι αποκλείονται από την επιδότηση

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • δολοφονία
  • εισαγγελέας
  • Ρόδος
  • γυναικοκτονία
  • βιασμός
  • Ελένη Τοπαλούδη
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 06.06.2023 08:00
ΥΠΟΙΚ: Στα σκαριά αλλαγές στη φορολογία για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 06.06.2023 07:45
Εκλογές 2023: Τα σχέδια Μητσοτάκη για τη νέα κυβέρνηση
MENSHOUSE
Βούλιαξε το τριήμερο: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα σαρώνει και φέτος (Pics)
MENSHOUSE
Έχασε το πόδι του, πούλησε το σπίτι του: Το τραγικό τέλος του ηθοποιού που έπαιξε στην πιο θρυλική σκηνή του ελληνικού σινεμά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
06-06-2023 22:58
Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των καθηγητών για τα σημερινά θέματα των πανελληνίων - Σε ποιο μάθημα δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα οι υποψήφιοι
02
06.06.2023 17:06
Γλυφάδα: Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ «εγκέφαλος» μαφίας ναρκωτικών - Σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα - Τι βρέθηκε στην κατοχή του
03
05.06.2023 22:00
Πανελλήνιες 2023: Βατερλό στα μαθηματικά - Πώς θα εξεταστούν οι υποψήφιοι και πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
04
06.06.2023 20:32
Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του σκάφους που εξέπεμψε SOS κοντά στον Άη Στράτη
05
06.06.2023 21:54
Απίστευτη απάτη με τις πανελλήνιες: Έδιναν πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων για μοριοδότηση – 5 συλλήψεις

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 06/06/2023
Κεντρικό... | 06.06.2023 20:07
Κεντρικό δελτίο 06/06/2023
Αθλητικό δελτίο 06/06/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 06.06.2023 19:56
Αθλητικό δελτίο 06/06/2023
Τεράστιες καταστροφές από την ανατίναξη στο φράγμα Νόβα Καχόβκα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 06.06.2023 19:05
Τεράστιες καταστροφές από την ανατίναξη στο φράγμα Νόβα Καχόβκα
Σοϊγκού: Τρομοκρατικό έγκλημα του Κιέβου η καταστροφή του φράγματος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 06.06.2023 19:08
Σοϊγκού: Τρομοκρατικό έγκλημα του Κιέβου η καταστροφή του φράγματος
Ανατινάχθηκε μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα στον Δνείπερο από τους Ουκρανούς
Ώρα Ελλάδος... | 06.06.2023 09:18
Ανατινάχθηκε μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα στον Δνείπερο από τους Ουκρανούς