Ολοκληρώθηκε η πορεία εργατικών σωματείων στο κέντρο της Αθήνας
Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Χαυτεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τον ΣΕΒ και τη Βουλή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Πορεία πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας εργατικά σωματεία στο πλαίσιο 24ωρης διακλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει εργαζόμενοι απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Χαυτεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τον ΣΕΒ και τη Βουλή.
«Τα σωματεία διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά μισθών-ημερομισθίων στα επίπεδα των συμβάσεων πριν τα μνημόνια, κατάργηση των μνημονιακών νόμων για τον ΟΜΕΔ, επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του χρόνου εργασίας κ.ά.». Και προσθέτουν: «Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για "επαναφορά" των ΣΣΕ και αύξηση του κατώτατου μισθού» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, αντίστοιχα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, στο πλαίσιο διακλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει.
Με αιτήματα "για καλύτερους και αξιοπρεπείς μισθούς, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων ηλικιακά εργαζόμενων", οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα, στις 12 το μεσημέρι, και στη μία, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Εγνατία, Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου), κάνοντας μια στάση μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και κατέληξαν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.
Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου του πετρελαϊκού κολοσσού Aramco
Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα - «Της φώναξα "γιαγιά πήδα" και την έπιασα»
Τέλος διαδρομής για το «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που το εμβληματικό ταχύπλοο περνά για πάντα στην Ιστορία
Εντυπωσιακή εικόνα στο Παρίσι: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά τον Πύργο του Άιφελ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



