Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Ρένα Δούρου και άλλοι τέσσερις
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ξανά στο εδώλιο θα καθίσουν πέντε κατηγορούμενοι που απηλλάγησαν για τις πλημμύρες της Μάνδρας, ανάμεσά τους και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, όπως δείχνει η έφεση που άσκησε κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η εισαγγελία Πρωτοδικών. Με την πρωτόδικη απόφαση είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες κατά πλειοψηφία η τότε περιφερειάρχης και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι.
Η έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία, τα οποία θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί στο εφετείο.
Οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.
Στον αντίποδα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά περίπτωση και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 εως 6 ετων ,με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.
Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»
Πως διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση - Ποιες συναντήσεις δρομολογούνται στη «γειτονιά»
Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα
Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




