Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις - Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis εμφανίζει «πληγωμένη» από την υπόθεση των παρακολουθήσεων τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αν και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου με το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στις 7,4 μονάδες, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να παραμένει πρώτο.
Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Mega, όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος ανεβαίνει στις 9,2 μονάδες. Η εικόνα που έχει για την κυβέρνηση το 35% των ερωτηθέντων είναι θετική, ενώ, σχετικά με την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι θετικές γνώμες φτάνουν το 38%. Το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.
Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πρώτες στις απαντήσεις έρχονται η ακρίβεια και η οικονομία με 27%. Ακολουθούν, η ενεργειακή κρίση με 13%, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική/ ο πόλεμος με 5%, ενώ το ίδιο ποσοστό (5%) πιστεύει ότι είναι οι πολιτικοί ή / και το πολιτικό σύστημα.
Εν γνώσει του πρωθυπουργού οι παρακολουθήσεις
Στο κρίσιμο θέμα των ημερών, αυτό των παρακολουθήσεων, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αυτές έγιναν εν γνώσει του πρωθυπουργού, ενώ ένα 28% κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, έναντι ενός 1% που θεωρεί ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική.
Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών, το 58% δήλωσε ότι επιθυμεί την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, έναντι ενός 39% που επιθυμεί να πάμε σε πρόωρες κάλπες.
- Θεσμών και Διαφάνειας: Παίρνει την ευθύνη ο Κοντολέων - «Ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου δεν είχαν ενημέρωση»
- Χρηματιστήριο: Πτώση χωρίς αντίσταση - Η διαφαινόμενη επιβράδυνση βυθίζει τις αγορές
- Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: «Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για κακοποίηση ασθενών - Σοκάρουν οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις
- Σχολεία: Ξεκινούν οι εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο - Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»
Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



