MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Αίθριος σήμερα ο καιρός με λίγες νεφώσεις - Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασίαΓιατί κλείδωσαν οι εκλογές τον Μάιο: Νέες … φωτιές στις σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚΣύνοδος Κορυφής: Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για οικονομία και ενέργειαΑυτό είναι το νέο μαχητικό της Τουρκίας - «Είναι ανώτερο του F-35» ισχυρίζεται στρατιωτικός αναλυτής
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Ελλάδα   |   08.09.2022 22:50
Newsroom
Newsroom

Ο Θεσσαλονικιός ψαράς που έμαθε φιλετάρισμα στο διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ

επόμενο άρθροnext-article
Θεσσαλονίκη: Ψαράς έμαθε φιλετάρισμα στο διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ/Πέτρος Σμέκος/facebook
Θεσσαλονίκη: Ψαράς έμαθε φιλετάρισμα στο διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ/Πέτρος Σμέκος/facebook

Φιλετάρουν την πελαγίσια τσιπούρα, τον σαργό και τους κολιούς. Με χειρουργικές κινήσεις και απόλυτη ακρίβεια ετοιμάζουν την παρασκευή με τα ωμά κομμάτια ολόφρεσκου ψαριού και το σεβίτσε και το ταρτάρ περνούν άνετα… το πάσο.

 

Ο Πέτρος Σέμκος δεν έχει δίπλα του κάποιον από τους συνεργάτες του, αλλά τον διεθνούς φήμης σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στα καταστήματα που επισκέφτηκε για τις μαγειρικές λήψεις ήταν το ψαράδικο στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν τον Ιούλιο χτύπησε το τηλέφωνο του νεαρού ψαρά από τη Θεσσαλονίκη και του είπαν ότι είναι από το ΒΒC, θεώρησε πως κάποιος φίλος του κάνει φάρσα. Χρειάστηκε εκ νέου επικοινωνία, για να πειστεί ότι το τηλεφώνημα όχι μόνο δεν ήταν φάρσα, άλλα η κρούση έγινε από μεγάλη εταιρεία παραγωγής από τη Βρετανία που συνεργάζεται με το BBC. Για αρκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα, δεν γνώριζε ποιος και γιατί θα χρησιμοποιεί τον πάγκο του.

«Είχαμε επικοινωνία ενάμιση με δυο μήνες, ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή όλο αυτό το διάστημα και τα είχαν φροντίσει όλα, με κάθε λεπτομέρεια, πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το ποιος θα μαγειρέψει!» λέει ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης του ψαράδικου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Δεν ήξερε ότι θα συναντούσε τον Τζέιμι Όλιβερ

Ο ίδιος έμαθε μόλις λίγες μέρες πριν στηθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία πως ο Τζέιμι Όλιβερ ήταν αυτός που θα έμπαινε στην κουζίνα του. «Ήρθαν από την παραγωγή είκοσι μέρες πριν και είχαμε κάνει μια συνέντευξη - συζήτηση μεταξύ μας. Ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για το μαγαζί μας, την ιστορία του και μέχρι τότε δεν είχα ιδέα ποιος θα έρθει. Μάλιστα νόμιζα πως θα έρθουν για ένα ντοκιμαντέρ, καθώς συχνά κάνουν βίντεο στο ψαράδικό μας. Πού να φανταστώ τι με περίμενε» σημειώνει.

Ο Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος έχει γυρίσει όλο τον κόσμο μαγειρεύοντας, βάζοντας στο μενού του την κουλτούρα και την παράδοση της κάθε περιοχής, μπήκε στην κουζίνα του Θεσσαλονικιού ψαρά και κάτω από τα πολλά φώτα, τις κάμερες και τις οδηγίες σκηνοθετών και ειδικών μαγείρεψε, με επιπλέον βαθμό δυσκολίας τον κόσμο που ήταν από έξω και ήθελε μια αναμνηστική selfie μαζί του.

«Είναι φανταστικός άνθρωπος, πολύ άνετος, είναι σταρ, αλλά απλός και ταπεινός με χιούμορ και πολύ αγαπητός στην πόλη μας και του το έδειξε αυτό ο κόσμος, στον οποίο ανταπέδωσε χαμόγελα και δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν για μια αναμνηστική φωτογραφία» δηλώνει ο κ. Σέμκος.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εποχικότητα των ψαριών

 

Ο διάσημος σεφ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εποχικότητα των ψαριών και αφού φιλετάρισε τα ψάρια, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πέτρου Σέμκου, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο με την τεχνική όσο και με το αποτέλεσμα. «Μπήκαμε στην κουζίνα μαζί και κάναμε τις κοπές μας. Του έκανε μεγάλη εντύπωση η διαδικασία και λόγω της τεχνικής και λόγω των υλικών. Μου είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο και του φάνηκε και διαφορετικό το ότι από τον πάγκο -στην ουσία από τη θάλασσα- το ψάρι πηγαίνει για ψήσιμο και σερβίρισμα επί τόπου» εξηγεί.

Παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του, καθώς γύρισε σε όλη την πόλη, ο Τζέιμι Όλιβερ κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσε τις παρασκευές τους, συνοδεία ελληνικού κρασιού, ενώ δεσμεύτηκε να βρεθεί στα ίδια μέρη σύντομα. Όπως λέει ο κ. Σέμκος, είναι μεγάλη προβολή της πόλης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν κάνει κινήσεις, να αναδειχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός της πόλης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Πέθανε η Βασίλισσα Ελισσάβετ σε ηλικία 96 ετών
  • Θεοδωρικάκος για Έβρο: Δεν εντοπίστηκε κανένας μετανάστης σε νησίδα – Τι είπε ο υπουργός
  • «Οχι» της Ελλάδας σε πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο - Το σκεπτικό και η αντιπρόταση
  • 40 χρόνια ΟΑΚΑ: Το στολίδι του ελληνικού αθλητισμού έχει απόψε γενέθλια - Η επιβίωση του και οι θησαυροί που κρύβει
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Θεσσαλονίκη
  • ψάρια
  • Τζέιμι Όλιβερ
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 23.03.2023 06:05
Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Δημοσιεύεται ο Οδηγός - Εως 65% η επιδότηση - Τα εισοδηματικά κριτήρια
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 23.03.2023 06:00
Τράπεζες: Σκέψεις να ανοίξει η βεντάλια στήριξης δανειοληπτών - Για λίγους η 1η δόση της επιδότησης 50% μετά το Πάσχα
MENSHOUSE
«Ή φρέσκο ή τίποτα»: Το μαγαζί με το καλύτερο παγωτό στην Ελλάδα κλείνει κάθε Ιούλη γιατί αρνείται να ρίξει την ποιότητα (Pics)
MENSHOUSE
Σε 4 μέρες κατεβαίνει: Θα το μετανιώσεις αν δεν δεις απόψε αυτή την ταινιάρα στο Ertflix (Vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
23-03-2023 08:28
Συναγερμός στο Μενίδι: Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε αυλή σπιτιού
02
23.03.2023 06:15
Απεργία: Τραβούν χειρόφρενο σήμερα οι οδηγοί ταξί - Τα αιτήματα των αυτοκινητιστών
03
22.03.2023 22:27
Σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο «δράκος» Κηφισιάς προσπαθεί να βγάλει 8χρονη από αυτοκίνητο
04
23.03.2023 07:48
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Ιωάννινα τα ξημερώματα
05
23.03.2023 08:37
Για μήνες στο «μικροσκόπιο» ο προπονητής στην Ηλιούπολη: Η πληροφορία που «έτρεξε» τις έρευνες - Αποτροπιασμός από τη δράση του

POPULAR VIDEOS

Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 22.03.2023 21:04
Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη
«Ναρκοπέδιο» η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 22.03.2023 19:12
«Ναρκοπέδιο» η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη
Κεντρικό δελτίο 22/03/2023
Κεντρικό... | 22.03.2023 20:30
Κεντρικό δελτίο 22/03/2023
Σε κακό χάλι οι σήραγγες – Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 22.03.2023 19:08
Σε κακό χάλι οι σήραγγες – Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης
Αιματηρό επεισόδιο με χούλιγκανς έξω από το Εφετείο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 22.03.2023 20:58
Αιματηρό επεισόδιο με χούλιγκανς έξω από το Εφετείο