Όλυμπος: Θρίλερ με τη διάσωση του ορειβάτη - Σηκώθηκε Super Puma
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο χθες το μεσημέρι ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα.
Χθες οι προσπάθειες ανακόπηκαν λόγω του σκοταδιού και της περιορισμένης ορατότητας, ωστόσο σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου.
Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην επιχείρηση συνδράμει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Το χρονικό του θρίλερ
Οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στον Μύτικα σε ύψος 2.700 μέτρα. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και ο άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με πολύ χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.
Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.
- Από την Αμερική στην Ελλάδα...72 βαθμοί Κελσίου διαφορά: Πώς εξηγείται το φαινόμενο - Οι ειδικοί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου»
- Καρκίνος: Οι συνωμοσιολόγοι υιοθετούν μύθους για τη νόσο - Οι επιπτώσεις της παραπληροφόρησης στην υγεία
- Τα διάσημα καμπαρέ του Παρισιού
- ΑΑΔΕ: Αδειάζει η τσέπη μέχρι τέλος του χρόνου - Οι 12 φορολογικές υποχρεώσεις
- Μια αναδρομή στο 2022 που υπόσχεται να σε γεμίσει με ελπίδα για το μέλλον – Όλα εκείνα τα θετικά γεγονότα της χρονιάς συμπυκνωμένα σε μια δόση αισιοδοξίας
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




