MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Σύγκρουση πλοίων στην Κυλλήνη: Ταλαιπωρία για 130 επιβάτες και απαγόρευση απόπλουΣταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσειςΑνεμοστρόβιλος σάρωσε περιοχές στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες και σοβαρές ζημιέςSun: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανάμεσα στους υποψηφίους για την θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ - Γιατί δεν την θέλει η ΒρετανίαΤαυτοποιήθηκαν οι Κολομβιανοί ληστές που «άδειασαν» θυρίδες στη Νέα Σμύρνη: Είχαν «χτυπήματα» σε Αμερική, Καναδά και ΕυρώπηΚατερίνα Ροκάκη: Μια αθλήτρια με μετάλλια δύναμης και ζωής
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Ελλάδα   |   04.02.2023 19:12
Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Δεκάδες εκχιονιστικά σε θέση μάχης στο Καπανδρίτι - Το ethnos.gr στην καρδιά των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

επόμενο άρθροnext-article
 

Στη Διεύθυνση Ελέγχων και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) στο Καπανδρίτι βρίσκεται το ethnos.gr, εκεί όπου προετοιμάζονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και συγκεντρώνονται τόνοι αλατιού ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που θα πλήξει τη χώρα.

 

Οι προετοιμασίες στην καρδιά των επιχειρήσεων είναι πυρετώδεις, καθώς όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, τις επόμενες ώρες ο χιονιάς δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη σχεδόν καμία περιοχή στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 04.02.2023 19:00
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα 112 σε Βόρεια, Βορειοανατολική και Βορειοδυτική Αττική
Ελλάδα | 04.02.2023 18:44
Πού είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες από σήμερα και τι ισχύει για την Αττική - Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά

Πού είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες από σήμερα και τι ισχύει για την Αττική

Έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ εκδόθηκε για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, στην οποία αναφέρεται πως τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό, την Αττική Οδό και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του, ενώ δόθηκαν πληροφορίες και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, αναφέρεται πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 18.00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Περαιτέρω, από την 18:00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

 

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από την 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πού έχουν σταλεί 112

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και για την Βόρεια, Βορειοανατολική και σε Βορειοδυτική Αττική, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει σημάνει συναγερμό.

 

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα είχε σταλεί μήνυμα του 112 και στα κινητά των κατοίκων της Δροσιάς, του Ωρωπού, αλλά και της Εύβοιας και της Βοιωτίας, καθώς η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις.

Το μήνυμα έγραφε: «Επείγουσα ειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της 05-02-2023 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

.

Το νέο Δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα,

Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ (BARBARA) στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται από το βράδυ του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (ορεινά και ημιορεινά), θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν την Κυριακή (05/02/2023):

1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

2. Από τις προμεσημβρινές ώρες, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Β) Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Γ) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερες εντάσεις.

Δ) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Χαμηλές θερμοκρασίες

Από την Κυριακή (05/02/2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Από την Κυριακή (05/02/2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οδηγίες προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα (https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Από ποιες περιοχές θα ξεκινήσει την επέλασή του ο χιονιάς - Πότε θα πλήξει το κέντρο της Αθήνας - Σύσκεψη Πατούλη με όλους τους δημάρχους
  • «Είναι εδώ και οφείλουμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια» - Συγκλονίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
  • Πολικό ψύχος «επικών διαστάσεων» σε ΗΠΑ και Καναδά: Θερμοκρασίες που φτάνουν τους -50 και πάνω από 40 οι νεκροί
  • Ο πανικός με το ChatGPT προκάλεσε συναγερμό στη Google - Ο τεχνολογικός κολοσσός τεστάρει τα δικά του chatbots
  • Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 6,2% το 2022 λόγω ακρίβειας - Επεσαν οι πωλήσεις, limit up στα PL


επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • κακοκαιρία
  • χιόνια
  • χιονιάς
  • Καπανδρίτι
  • ειδήσεις τώρα
  • Κακοκαιρία Μπάρμπαρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
31-03-2023 20:12
Ανησυχητική η κατάσταση για το τιγράκι που βρέθηκε στο Αττικό Πάρκο - Η νέα ανακοίνωση για την υγεία του
02
31.03.2023 22:25
Ανήλικοι οι τραυματίες από τη συμπλοκή με το σφυρί στο Metro Mall - Πληροφορίες ότι οι δράστες τούς αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα
03
01.04.2023 06:39
Στο στόχαστρο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εισαγγελίας εταιρείες που πουλάνε έτοιμες διδακτορικές- μεταπτυχιακές εργασίες έναντι αδρής αμοιβής
04
30.03.2023 12:16
ΑΣΕΠ: 633 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία με απολυτήριο λυκείου
05
31.03.2023 18:00
Γκρέμιζε κάθε βίλα και νεοκλασικό: Το τέρας που έκανε την όμορφη Αθήνα μια τσιμεντούπολη

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Κεντρικό... | 31.03.2023 20:02
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης: Εισβολή εξωσχολικών σε τάξη εν ώρα μαθήματος - Τραυμάτισαν καθηγήτρια
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 31.03.2023 21:23
2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης: Εισβολή εξωσχολικών σε τάξη εν ώρα μαθήματος - Τραυμάτισαν καθηγήτρια
«Αόρατα» μαχητικά: Το OPEN στο εργοστάσιο κατασκευής F-35 στο Τέξας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 31.03.2023 20:43
«Αόρατα» μαχητικά: Το OPEN στο εργοστάσιο κατασκευής F-35 στο Τέξας
Corriere Della Sera για Καϊλή: Σκεφτόταν την αυτοκτονία τις πρώτες εβδομάδες στη φυλακή
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 31.03.2023 21:16
Corriere Della Sera για Καϊλή: Σκεφτόταν την αυτοκτονία τις πρώτες εβδομάδες στη φυλακή
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:31
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία