Eλληνικά αεροσκάφη πέταξαν μαζί με Ισραηλινά αεροσκάφη στην Κρήτη - Τι έγινε στην άσκηση LIVEX
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) διεξήχθη στις 23 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή Νότια της Κρήτης.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην συνεκπαίδευση με 53 εξόδους μαχητικών F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).
Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling - AAR) κατά την ημέρα και την νύχτα.
H συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, διεξάγεται δύο φορές κάθε χρόνο στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ, και συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.
Αποκάλυψη Wall Street Journal: Ο Τραμπ θέλει τη δολοφονία και του γιου Χαμενεΐ αν δεν δεχτεί τις αμερικανικές απαιτήσεις
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 32,7% ανέβηκε η ΝΔ - 7 στους 10 συμφωνούν με την αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Κύπρο
Δίκη για βίντεο στα Τέμπη: Νέα τροπή - Κατάσχονται και οι υπολογιστές της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Γιατί καθυστερεί το ChatGPT μόνο για ενήλικες - «Έχουμε υψηλότερες προτεραιότητες» λέει η OpenAI
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



