Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Από το «112» που έστειλαν Δανοί τουρίστες η πρώτη εικόνα για το τι γινόταν στη θάλασσα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Με την κατάθεση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Σταύρου Μπάνου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.
Μέχρι τις 8 το βράδυ δεν υπήρχε εικόνα της κατάστασης είπε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως η ενημέρωση ήρθε από τουρίστες που πάτησαν το "112" και μετά ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές.
Όπως κατέθεσε ο κ. Μπάνος, η πληροφορία της ύπαρξης ανθρώπων στη θάλασσα έφτασε στην Ελλάδα μέσω Δανίας, σύμφωνα με το dikastiko.gr.
«Δεν υπήρχε εικόνα της κατάστασης στη θάλασσα μέχρι τις 8 το βράδυ. Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το "112" στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα», ανέφερε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας πως όταν έφτασε το ελικόπτερο έδωσε αναφορά για περίπου 2.000 ανθρώπους στη θάλασσα.
«Ο αριθμός έμοιαζε απίστευτος. Αμέσως ξεκινήσαμε διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθούν τα πλοία από τη Σαλαμίνα και ειδοποιήθηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για να είναι σε ετοιμότητα», είπε ο κ. Μπάνος.
- Ανατροπή: Το Λιμενικό παραδέχεται ότι τελικά έριξε σκοινί στο πλοίο με τους μετανάστες
- Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το σημείο των ερευνών
- Κως: «Η κόρη μου απήχθη, δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες» - Τι καταγγέλλει η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια
- Συνελήφθη 61χρονος για τη δολοφονία άνδρα στην πλατεία Βάθη - «Δεν θυμάμαι τίποτα, ήμουν μεθυσμένος»
- Φυσικό αέριο: Ζωντανή η απειλή για νέα κρίση στην Ευρώπη παρά τη βουτιά 15% μετά το χθεσινό ράλι
«Η Κίνα κρατάει τα χαρτιά»: Τι σημαίνει η επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο αμέσως μετά τον Τραμπ
Άγριος καβγάς Κομνηνάκα και Κωνσταντοπούλου με βαριές εκφράσεις: «Ξεφτιλισμένη» - «Οι φασίστες μιλάνε έτσι»
Παραλίμνι: Τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων βρήκαν τόπο ανάπαυσης και στην Κύπρο
Απίστευτη υπόθεση στην Αγγλία: Η Σαουθάμπτον αποβλήθηκε απ' τον τελικό της Championship λόγω κατασκοπείας!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



