Νέα πλάνα από drone αποκαλύπτουν την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στον Έβρο - Συγκλονιστικό βίντεο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σοκαριστικά πλάνα από τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα που έγιναν στάχτη στον Έβρο κατέγραψε drone του Simon Kranz. Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, ένα μεγάλο μέρος δασικής έκτασης έγινε γκρι, με λίγα δέντρα να παραμένουν πράσινα σε πλαγιές.
Η οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς είναι ανυπολόγιστη με την καμένη έκταση να μοιάζει τρομακτική.
Δείτε το βίντεο:
Σημειώνεται πως νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνουν την καταστροφή που προκάλεσε η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).
Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:
- 440.180 στρέμματα αφορούν δασικές εκτάσεις (47%)
- 318.700 στρέμματα αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%)
- 81.140 στρέμματα αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%)
«Παύλο νικήσαμε, τους τσάκισες»: Οι συγκινητικές δηλώσεις της Μάγδας Φύσσα μετά την αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ηλεκτρονικές απάτες: Νέο κύμα phising - Μαζικά παραπλανητικά SMS δήθεν από την Τροχαία
Δημοσκόπηση Pulse: Άνοιξε την ψαλίδα στην κορυφή η ΝΔ - Πόσοι θα ψήφιζαν Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
«Θέλω και εγώ να προσφέρω»: Το ΓΕΣ καλεί με νέο βίντεο τις γυναίκες να υπηρετήσουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



