Θεσσαλονίκη: Βάφτηκε πάλι κόκκινος ο Θερμαϊκός (pics+vid)
Ιδιαίτερα επιβαρυμένος και από αστικά λύματα είναι ο Θερμαϊκός σύμφωνα με τους επιστήμονες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ερυθρά παλίρροια με μπουκάλια, φελιζόλ πλαστικές τσάντες και άλλα σκουπίδια συνθέτουν το σκηνικό του Θερμαϊκού κόλπου κατά μήκος της παλιάς παραλίας από το πρωί της Κυριακής (7.4). Περαστικοί και τουρίστες αντικρίζουν από το πρωί ένα αποκρουστικό θέαμα το οποίο κάνει την εμφάνισή του ολοένα και πιο συχνά στο Θερμαϊκό.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες το φαινόμενο προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν και δημιουργείται κάθε φορά που δεν φυσάει ο Βαρδάρης και δεν ανανεώνονται τα νερά του κόλπου ενώ μόνιμο μειονέκτημα αποτελεί ότι ο κόλπος είναι κλειστός.
Οι αναλύσεις που έχουν γίνει στα νερά του κόλπου δείχνουν πολύ υψηλή αφθονία και βιομάζα φυτοπλαγκτού με συμμετοχή γνωστών τοξικών ειδών.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



