Μάτι: Διακόπηκε η δίκη για τις 16 Ιουλίου – Θα συνεδριάζει κάθε ημέρα το δικαστήριο, αντιδράσεις από τους συνηγόρους
Ζήτησαν να μελετήσουν την δικογραφία οι διορισθέντες συνήγοροι του Ιωάννη Φωστιέρη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στις 16 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι.
Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε στον διορισμό συνηγόρων του κατηγορούμενου, τότε επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, στους οποίους το δικαστήριο με την ολιγοήμερη διακοπή έδωσε χρόνο για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.
Ο κ. Φωστιέρης είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό χωρίς να έχει συνήγορο, κάτι που επιτρεπόταν εφόσον το είχε επιλέξει κατηγορούμενος για πλημμελήματα.Ωστόσο, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους κώδικες, σε ανάλογης μορφής αδικήματα, που τιμωρούνται με ποινές τουλάχιστον 3 ετών, το δικαστήριο υποχρεούται να διορίζει συνήγορο στον κατηγορούμενο προκειμένου να μην ανακύπτουν θέματα ακυρότητας.
«Θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις»
Λίγο πριν διακόψει την συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως τον Ιούλιο «θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε».
Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών αντέδρασαν σε πιθανές συνεδριάσεις τον Αύγουστο και ζήτησαν από το δικαστήριο να σεβαστεί τον μοναδικό μήνα που μπορούν να ξεκουραστούν.
Influencers και παρουσιαστές ως ο νέος εχθρός της κυβέρνησης, η αλήθεια για τα εργατικά δυστυχήματα και ο «Σαμαρικός» που συμβουλεύει την Καρυστιανού
Ραγίζουν καρδιές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Στην Ελλάδα σήμερα οι επτά σοροί των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ
Όπισθεν της κυβέρνησης για τo «μπλόκο» των φορτηγών στον Κηφισό - Τα μέτρα που εξετάζονται
«Βιολάντα»: Τι έγινε στο εργοστάσιο και πέθαναν 5 εργαζόμενες; - «Δεν θέλω ου!» (Ep16)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




