Λειψυδρία και στην Αττική: Οι παραγωγοί σύκου εκπέμπουν SOS για την κατεστραμμένη παραγωγή
Οι παραγωγοί ζητούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ όπως συνέβη και σε άλλες περιφέρειες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το 2024 αναμένεται να καταγραφεί ως το θερμότερο καλοκαίρι ως τώρα. Σε συνδυασμό με έναν από τους πιο ζεστούς και άνομβρους χειμώνες που προηγήθηκε, διογκώνεται το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Το πρόβλημα είναι έντονο και στην Αττική ενώ οι παραγωγοί σύκου εκπέμπουν SOS καθώς η φετινή τους παραγωγή έχει καταστραφεί. Συγκριμένα, δεκάδες τόνοι σύκου Μαρκοπούλου βρίσκονται πεσμένα στο έδαφος εξαιτίας της λειψυδρίας. Οι παρατεταμένοι καύσωνες καταπόνησαν τα δέντρα και οι καρποί έπεσαν. Η ζημιά κυμαίνεται, σύμφωνα με τους παραγωγούς από 70% μέχρι 90%.
Οι παραγωγοί ζητούν αποζημιώσεις
Η ετήσια παραγωγή μιας συκιάς στο Μαρκόπουλο έφτανε τα προηγούμενα χρόνια τα 200 κιλά. Φέτος δεν θα ξεπεράσει, στην καλύτερη, τα 70 κιλά. Η καρπόπτωση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η ζημιά προκλήθηκε από την παρατεταμένη ζέστη του Ιουνίου ενώ οι σπάνιες βροχοπτώσεις το χειμώνα και οι ανύπαρκτες την άνοιξη καταπόνησαν ακόμα περισσότερο τα δένδρα.
Οι παραγωγοί ζητούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ όπως συνέβη και σε άλλες περιφέρειες. Η αυτοψία έχει γίνει από τον Ιούνιο αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα απάντηση.
Εφιάλτης δίχως τέλος και παγκόσμια ανησυχία: «Τώρα αρχίσαμε», λένε οι ΗΠΑ - Σφυροκόπημα στην Τεχεράνη με 5.000 βλήματα
Θύελλα αντιδράσεων στους ακτινολόγους για τη «Νευροεπεμβατική Ιατρική»: «Καμπανάκι» για σοβαρούς κινδύνους
Μάγδα Φύσσα: Δικαιώνεται το παιδί μου και όλα τα θύματα του φασισμού - Δεν θέλω να ξαναδώ τους χρυσαυγίτες
Μπορούν ιρανικοί πύραυλοι να χτυπήσουν τη βάση της Σούδας; Τι λέει αντιναύαρχος στο OPEN
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



