Σεισμός στη βόρεια Εύβοια: Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων
Τι είπε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρεια Εύβοια με τη δόνηση να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15,4 χιλιόμετρα.
Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό
Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤNews εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε.
Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
«Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Τα σημάδια της παρακμής: Πώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία «δείχνει» το μέλλον των ΗΠΑ - Η πτώση είναι θέμα χρόνου...
Απλήρωτοι 11 μήνες οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας της Αττικής για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Πού κόλλησε η διαδικασία
Eurovision 2026, δεύτερο μέρος: Φάλτσα, αδικίες, «Jalla» και το υπερθέαμα της Tamta
Τροχαίο-σοκ με τρόλεϊ στα Πετράλωνα: Ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε πολυκατοικία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




