Κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού στην Κάσο - Αναπτύχθηκαν τουρκικές φραγάτες
Τι συνέβη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τουρκικές φρεγάτες αναπτύχθηκαν χθες, Πέμπτη (14/11), κοντά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στην Κάσο.
Τι συνέβη
Όλα ξεκίνησαν μετά από άσκηση που πραγματοποιούσε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη περιοχή και μετά από εντολή από την τουρκική πλευρά, τέσσερις φρεγάτες άρχισαν να πλέουν νοτίου του στενού Κάσου - Καρπάθου, ακριβώς στην περιοχή που τον Ιούλιο είχε σημειωθεί μια μίνι κρίση λόγω της ερευνητικής δραστηριότητας ιταλικού σκάφους για την πόντιση καλωδίων.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο δελτίο του ΟPEN η δημοσιογράφος Έφη Κουτσοκώστα, όλα όσα έγιναν ήταν μεγάλη έκπληξη για την Ελληνική πλευρά καθώς όπως λέει «Αυτές οι φρεγάτες πήγαν εκεί μετά από φημολογία σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ίδιο σκάφος θα πήγαινε και πάλι για να συνεχίσει την ερευνητική του δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι δεν είχε εκδοθεί σχετική Navtex όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά λοιπόν από συνεννοήσεις και επικοινωνίες που έγιναν σε διπλωματικό επίπεδο οι τέσσερις έφυγαν από την περιοχή αφήνοντας όμως μια μεγάλη απορία στην Αθήνα γιατί και δεν υπήρχε αυτή η Navtex όπως είπαμε νωρίτερα αλλά και γιατί το όλο θέμα όπως μας μετέφεραν διπλωματικές πηγές είχε συζητηθεί στη συνάντηση Γερπατερίτη - Φιντάν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.
Σίγουρα, πάντως, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα της Άγκυρας ότι παρά το καλό κλίμα παρά τη συνέχιση του διαλόγου δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει βήμα από τις πάγιες αξιώσεις της έναντι των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Να σημειωθεί πως από την ελληνική πλευρά πάντων διαμηνύεται ότι το σκάφος θα επιστρέψει στην περιοχή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του για να συνεχίσει την ερευνητική δραστηριότητά του, καθώς το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου θεωρείται στρατηγικής σημασίας και για τις δύο χώρες.
Σφοδρή επίθεση Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» - Στέλνει διαπραγματευτές στο Πακιστάν
Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - Το χρονικό της υπόθεσης
«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
Ο Μακρόν στην Αθήνα: Ανανεώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε ασφάλεια, άμυνα - Τι θα συζητήσουν με Μητσοτάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



