Ηράκλειο: Κρούσματα ψώρας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ειδικό σχολείο
Τι συνέβη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση κρουσμάτων ψώρας σε ειδικό σχολείο στο Ηράκλειο στη Κρήτη.
Τι συνέβη
Συγκεκριμένα, περίπου 10 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί έχουν διαγνωστεί με τη δερματική ασθένεια, ενώ οι γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση της λοίμωξης.
Όπως αναφέρει το τοπικό neakriti, την Παρασκευή κλιμάκιο της Ιατρικής σχολής επισκέφτηκε την σχολική μονάδα, ώστε να προχωρήσει στην απαραίτητη ιατρική φροντίδα στα παιδιά.
Όμως, υπήρξαν γονείς οι οποίοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την εξέταση στους νεαρούς μαθητές και τα παιδιά εξακολουθούν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την εξάπλωση της ασθένειας.
Μάλιστα, από τις οκτώ τάξεις του σχολείου, στις τέσσερις έχουν παρουσιαστεί κρούσματα, με την διασπορά να είναι μεγάλη στην σχολική κοινότητα.
Όσο οι γονείς αρνούνται να δώσουν την έγκριση για την χορήγηση της θεραπείας, το πρόβλημα θα παραμείνει ισχυρό στην κοινότητα, καθώς όπως λένε υγειονομικοί φορείς η αντιμετώπισή της είναι εύκολη, ωστόσο όσο δεν θεραπεύονται οι μικροί μαθητές, το πρόβλημα και η διασπορά θα διογκώνεται.
Οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Κρήτης είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση και παρακολουθούν το θέμα, όπως η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται κινητοποιήσεις από γονείς, ώστε να δοθεί λύση στην κατάσταση.
Από τον καύσωνα, στην κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική - Χαλάζι και ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά πολυκατοικίας στο δίκτυο του τραμ στον Πειραιά - Εκτός λειτουργίας ο Προαστιακός
Από τον λαγοκέφαλο στο... γουρουνόψαρο: Νέος φόβος στη Μεσόγειο - Τραυμάτισε λουόμενους στην Ιταλία
Υπέγραψε στους Φιλαδέλφεια 76ερς ο Λεμπρόν! «Δεν το κάνω για τα λεφτά»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



