Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το δημαρχείο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας κατά της αποψινής εκδήλωσης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από το συνδικαλιστικό τους όργανο μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το νόμο για την ατομική αξιολόγηση και υποστηρίζουν ότι, αν και βρισκόμαστε στο μέσον της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα συνεχώς να αυξάνονται οι υποχρεωτικές υπερωρίες. Παράλληλα, ζητούν χρηματοδότηση για τα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος, σημειώνουν ότι με τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία δημιουργούνται σχολεία πολλών ταχυτήτων.
Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




