Νέα λεωφορειακή γραμμή θα συνδέει τον προαστιακό στο Κορωπί με τα Καλύβια
Πότε θα τεθεί σε λειτουργία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τη διασύνδεση του Δήμου Σαρωνικού με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, μέσω του σχεδιασμού νέας λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει τον προαστιακό σταθμό Κορωπίου με την περιοχή των Καλυβίων και το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού και στην οποία παρευρέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Σπηλιόπουλος.
Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα τεθεί σε λειτουργία εντός του Απριλίου και σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, αποτελεί μια ολιστική μεταρρυθμιστική προσέγγιση των συγκοινωνιών της Αττικής εντάσσοντας σταδιακά την Γ΄ Ζώνη των περιφερειακών δήμων της Αττικής στην αστική συγκοινωνία.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για αστική συγκοινωνία σε όλη την Αττική γίνεται πράξη. Με τον νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής, υλοποιούμε το όραμά μας για μια ενοποιημένη και σύγχρονη μετακίνηση σε όλους τους δήμους της Αττικής. Μετά τους Δήμους Μαραθώνα και Μαρκοπούλου, εγκαινιάσαμε την αστική συγκοινωνία στον Δήμο Σαρωνικού. Με τα νέα λεωφορεία αποκαθιστούμε το αίσθημα της εμπιστοσύνης στην δημόσια συγκοινωνία και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος επεσήμανε: «Ο σχεδιασμός μιας νέας λεωφορειακής γραμμής που θα εξυπηρετεί τον Δήμο Σαρωνικού και θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε λειτουργία υπό την επίβλεψη του ΟΑΣΑ, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την κάλυψη των διευρυμένων μεταφορικών αναγκών της Αττικής. Βασική μας επιδίωξη είναι η βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών και η αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος αστικών συγκοινωνιών, δίνοντας έμφαση στη διαλειτουργικότητα και συμπληρωματικότητα των μέσων μεταφοράς».
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




